.

.

TOTS 21

La necessitat de vetllar pel compliment de les mesures de prevenció contra la Covid-19 davant d’un grup d’incontrolats va obligar  l’organització de La iMaginada a suspendre una actuació per evitar mals majors. Des de l’organització han informat que “ahir dissabte al vespre al concert de Dolor García & Toc Toc Birds ens vam veure obligades a suspendre l’espectacle per l’incompliment dels protocols de la Covid19 i GSDfòbiques”. Segons s’ha publicat al seu compte oficial, “hem volgut des del primer dia garantir seguretat i respecte, per tant, l’incompliment de les normes establertes representa una falta de respecte per la resta de públic i per naltros mateixes”

L’organització afegeix que “volem agraïr a tot el públic que ens ha donat suport amb la decisió, les organitzadores, integrants del grup, voluntàries, acomodadores i persones que ens han ajudat a gestionar la situació. Esperem que actituds com la d’ahir no es tornin a repetir. Gràcies per la comprensió”.

L’origen, un grup d’uns 40 joves sense respecte a les normes de prevenció

Fonts de l’organització consultades per tarragona21 han explicat que l’origen del problema es va focalitzar “en un grup d’uns 40 joves”. Mentre el grup de Picamoixons estava duent a terme la seva actuació, que barrejava ritmes hip-hop amb dansa i pintura en directe, davant de 500 persones, “vam començar a tenir problemes amb aquest grupet tant pel tema de les mascaretes com pel de respectar les distàncies. En un primer moment -expliquen les fonts- el personal de sala els va intentar fer veure que havien de respectar les normes. En veure que no els feien cas van demanar el suport de l’organització, i nosaltres vam fer que els mateixos artistes ens ajudessin amb missatges directes i explícites des de l’escenari”.

La qüestió va anar a més perquè, a més de l’incompliment de les normes (que s’anuncien en una falca informativa a l’inici de cada espectacle), “el tracte que rebíem tampoc era el més correcte per la seva part. Així que al final vam activar el protocol intern i vam decidir suspendre l’acte i buidar l’auditori”. Des de l’organització s’aprofitava per anunciar que “intentarem reprogramar el grup en següents edicions, perquè s’havien treballat molt l’espectacle. La veritat és que ja és difícil fer les coses en el camp de la cultura com perquè a més hagis d’aguantar això”.

En tot cas, aquesta situació generada per inconscients no impedeix assegurar que el balanç de l’edició d’enguany és extremadament positiu. Quan encara quedaven dos espectacles per cloure l’edició, les fonts de La iMAGInada recordaven que havien aconseguit, tal com estan les coses, “programar 13 espectacles a l’Auditori del Camp de Mart, incloent-hi una pinzellada de tot allò que fèiem fora i agrupant així des de xerrades fins a teatre, circ i música. A més, cal afegir els quatre Sopars del Món. I tot plegat amb totes les entrades disponibles reservades (5.000 invitacions repartides) i 90 persones voluntàries, que també era una de les preocupacions que teníem enguany. La veritat és que estem molt contents”.

Reacció de l’alcalde

L’alcalde, Pau Ricomà, també s’ha fet ressó de l’ocorregut amb un tuit de resposta donant el suport a la ressolució presa per La iMAGInada i sense pèls a la llengüa:  “Vaig ser testimoni de l’esforç dels organitzadors de La iMAGInada pel compliment de tots els protocols i els estic molt agraït Una minoria que no sap distingir fer de hoolingans a un camp de futbol i estar a un concert no van malmetre la feina dels músics ni dels organitzadors”.

Els dos darrers concerts, aquest diumenge

Més enllà d’actituds incíviques, el gran esforç dut a terme per l’organització per omplir de qualitat el programa d’actes cultural de Sant Magí culminarà aquest diumenge ambs els dos darrers concerts al Teatre Auditori del Camp de Mart.

Mambes: Cantant amb les mans, d’11:30 a 12:30: La unió de música, dansa i poesia amb la llengua de signes en una proposta diferent i innovadora. No són només un duet, sinó la història de dues dones que volen denunciar i explicar coses que les preocupen des de la seva perspectiva com a dones i com a mares. La llengua de signes no és una interpretació simultània, sinó una manera de donar a conèixer una llengua meravellosa, creant un espectacle inclusiu per sensibilitzar el públic.

Tot seguit, Canelo i Xinxeta. El Canelo i la Xinxeta són dos personatges que viatgen de la mà des de fa anys a la recerca d’una carpa de circ per poder complir el seu somni: ser artistes. Però sempre passa alguna cosa que els fa oblidar el que anaven buscant. A través d’aquests moments enredats ens submergeixen en una història en què l’humor, la picardia i la tendresa es barregen per recordar-nos que l’important no és cap a on anem, sinó el camí que recorrem per arribar-hi.

Aforament limitat. És obligatori l’ús de mascareta. Entrada gratuïta només amb inscripció prèvia a www.laimaginada.cat.

Concert amb El Pony Pisador, de 20:45 a 22:00 hores: L’aire despreocupat d’El Pony Pisador en directe és contagiós i desperta el bon humor i les ganes de participar del públic d’allà on va. En un concert seu es pot gaudir a parts iguals de melodies folk, harmonies vocals i jocs amb el públic en un ambient agradable per a totes les edats. Presentaran el seu segon disc, Matricular una galera, on proposen un viatge pel món a través de la música marinera i les melodies folk, amb sonoritats i influències que van del swing a l’havanera, passant per les danses búlgares o el heavy metal.

Aforament limitat. És obligatori l’ús de mascareta. Entrada gratuïta només amb inscripció prèvia a www.laimaginada.cat.

J.S.

.