.

.

TOTS 21

Una noia de 13 anys a punt de rebre la primera dosi de Pfizer al punt de vacunació sense cita al Campus Catalunya. Foto: Ariadna Escoda

La Universitat Rovira i Virgili aplicarà «una estratègia d’estímul de vacunació» per inocular aquells estudiants que encara no hagin rebut cap dosi contra el coronavirus. A l’espera de conèixer el percentatge exacte d’alumnes universitaris que compten amb la pauta completa, la rectora María José Figueras ha apuntat que aquesta és una eina per augmentar els índex de vacunació entre els joves. Per facilitar-ho, s’han habilitat dos punt de vacunació: un al campus Catalunya i l’altre al campus Bellissens de Reus. El primer dia d’aquest punt de vacunació a Tarragona ha comptat amb una quinzena d’inoculats. L’espai estarà habilitat fins com a mínim, aquest dijous. A la demarcació un 55,8% dels joves entre 20 i 29 anys ja tenen la pauta completa.

El punt de vacunació del Campus Catalunya està obert en horari de matí, de nou a una del migdia; i de tarda, de quatre a vuit del vespre. Està previst mantenir-lo obert fins dijous, tot i que no es descarta prorrogar-lo més dies. Figueras ha reconegut que el primer dia «pot ser fluixet», però s’ha mostrat confiada que en els propers dies la xifra de vacunats en aquest punt augmenti «per tornar a la normalitat absoluta l’abans possible». L’espai habilitat no només està obert a l’alumnat universitari, sinó també a la ciutadania en general que no s’hagi pogut vacunar fins ara. Segons Figueras, aquest punt evitarà que la gent s’hagi de desplaçar fora de la ciutat per rebre una dosi de la vacuna contra el coronavirus.

L’Ibrahim Gamra és un dels estudiants del grau de Relacions Laborals que coincidint amb l’inici de curs ha aprofitat per dirigir-se al punt de vacunació del Campus Catalunya a primera hora d’aquest dilluns. Al llarg de l’estiu, la feina i les complicacions d’una intervenció dental no l’han permès rebre la primera dosi de vacuna. Segons Gamra, aquest «és un pas endavant per recuperar la normalitat» i fa una crida a la resta d’alumnat que encara no s’hagi pogut vacunar a utilitzar aquest servei.

Tant la Regió Sanitària del Camp de Tarragona com la Universitat Rovira i Virgili no descarten que pròximament s’habilitin nous punts de vacunació sense cita a altres campus quan els estudiants tornin a les aules de forma presencial. Més enllà de posar el focus en els estudiants, la rectora de la URV ha assenyalat que «pràcticament tot el professorat està vacunat» i per això ha insistit en la importància que els estudiants «també ho estigui». Els dos punts de vacunació sense cita actuals al Campus Catalunya i Campus Bellisens s’afegeixen als existents, més enllà de l’àmbit escolar, en localitats com Valls o Calafell.

Ariadna Escoda