TARRAGONA 21

La Festa de la Mare de Déu del Carme de Cambrils se celebrarà enguany els dies 14, 15, 16, 20 i 21 de juliol respectivament. Dos caps de setmana, dilluns 16 (dia de la Mare de Déu) inclós, amb un programa festiu molt tradicional. Des d’havaneres fins a sardanes, nit de rumba catalana, passant per diferents activitats lúdiques o la popular processó de la Verge. Aquesta última, dada destacada, es durà a terme el dissabte, dia 21, a les 19 hores.

L’alcaldesa Cami Mendoza i el regidor de Cultura Lluís Abella, a la presentació del programa de la Festa de la Mare de Déu del Carme 2018. Foto: David Aymerich.

Aquest esdeveniment és «una de les festes més tradicionals» de Cambrils, «amb costums marins propis d’una vila marítima i de pescadors», ha expressat l’alcaldesa cambrilenca Cami Mendoza. La mandatària també ha explicat que, aquest 2018, per tal de que els pescadors puguin assistir a la processó, aquesta deixa de fer-se el dia de la Verge i passa a celebrar-se un dissabte.

Pel seu costat, el regidor de Cultura Lluís Abella ha destacat que la Festa de la mare de Déu del Carme «és una festa que no té el títol de festa major però, és una festivitat molt entranyable i de les millors de Cambrils». A  més a més, Abella ha explicat alguns canvis i noves incorporacions a la programació. Com per exemple el trasllat de l’espectacle d’havaneres a la Platja del Regueral en resposta a la petició dels veïns.

Algunes activitats destacades:

Dissabte, dia 14 de juliol – Nit de Rumba Catalana al passeig de les Palmeres a les 22:00h.

Diumenge, dia 15 de juliol – Diada castellera a la plaça de l’Esglèsia de Sant Pere a les 12:30h.

Dilluns, dia 16 de juliol – Missa en honor de la Mare de Déu a la Parròquia Sant Pere a les 19:00h i, a les 20:00h, ballada de sardanes a la platja del Pòsit.

Divendres, dia 20 de juliol – Cantada d’Havaneres a la platja del Reguerol a les 22:00h.

Dissabte, dia 21 de juliol – Sardinada popular a la Llotja de Pescadors a les 9:00h i, a les 19:00h, Processó de la Mare de Déu del Carme.

Més informació a http://www.cambrils.cat/festes

David Aymerich