.

.

TOTS 21

A l’ inici d’aquesta nova campanya d’eleccions al Parlament de Catalunya, “La Tercera Via: diàleg i acord”, constata que:

1. Aquestes no són unes eleccions plebiscitàries sinó unes noves eleccions al Parlament de Catalunya. Les onzenes que celebrem de 1980 ençà i les terceres des de 2010, decidint sempre el futur del nostre poble.

2. No obstant, aquestes són unes eleccions autonòmiques molt especials. Són les primeres que inicien la seva campanya coincidint amb la celebració de la Diada Nacional i, a més, algunes forces polítiques volen plantejar-les com si es tractés d’un plebiscit sobre la independència de Catalunya. Això fa que aquestes eleccions tinguin una transcendència política molt particular.

3. En un plebiscit el vot de tots els ciutadans té el mateix valor, amb independència del seu lloc de residència, atenent al principi d’una persona, un vot. Això no es produeix en aquest cas perquè la normativa electoral a Catalunya continua essent la que provisionalment va quedar establerta l’any 1979, en una disposició addicional de l’Estatut que no ha pogut ser reformada a causa de l’oposició de les forces nacionalistes, afavorides per aquella disposició transitòria. A la pràctica vol dir que les demarcacions electorals catalanes menys poblades obtenen una representació en escons superior a la que correspondria als habitants de Barcelona i la seva Regió
Metropolitana.

Davant d’això, “La Tercera Via” fa una crida a tota la ciutadania de Catalunya a participar massivament en aquestes eleccions, rebutjant tant les opcions que defensen les posicions immobilistes que no volen fer cap mena de canvi com les opcions que proposen l’aventurisme irresponsable de la independència.

“La Tercera Via” fa una crida a tota la ciutadania de Catalunya a votar solament per aquelles candidatures que, des de posicions ideològicament diverses, aposten per la via del diàleg que faci possible un acord que permeti l’ sobre el desitjable encaix de Catalunya amb conjunt d’Espanya, impedeixi la fractura social del poble català i garanteixi el futur en el marc europeu.