.

.

TOTS 21

Imatge del ple telemàtic.

El ple de l’Ajuntament de la Selva del Camp ha aprovat aquest dimarts 22 de desembre el pressupost de cara al 2021, de més de 9,6 milions d’euros. A diferencia d’altres anys, on destacava la partida d’inversions, els comptes per al pròxim exercici s’han ajustat a les circumstàncies de la pandèmia i la voluntat és que es vagin adaptant segons la situació sanitària i social.

De la xifra total, 8,2 milions d’euros corresponen als comptes de l’Ajuntament i la resta es reparteixen entre la fundació el Vilar, que gestiona la residència de gent gran, i l’empresa Prosel, que gestiona el poliesportiu.

El regidor d’Hisenda, Jordi Vinyals, va qualificar el pressupost de «realista», tot assegurant que «és el que interessa al poble» en aquests moments. En l’apartat d’ingressos, la partida més important és la dels impostos directes amb més de 3 milions, seguida per la de transferències corrents amb poc més de 2 milions d’euros que arriben de fons estatals i autonòmics, així com de les transferències de capital, amb poc més d’1 milió d’euros.

El pressupost va tirar endavant amb el suport d’ERC i el PSC, i amb els vots en contra de la CUP i Junts per Catalunya. Segons els dos grups de l’oposició, els comptes no incorporaven prou partides socials i ajudes directes. El regidor Jordi Vinyals, va respondre a aquestes crítiques al·legant que «no s’havia rebut cap proposta concreta ni cap fórmula per finançar aquestes idees».

‘Reusdigital’ / GDDCT