.

Emaná ha acabat abatut. Foto: LFP

La remuntada no ha estat possible per a un Nàstic que no ha pogut derrotar a Osasuna en el partit de tornada del play-off (2-3). Naranjo ha fet somiar al Nou Estadi amb un gol al minut 7, però els ‘rojillos’ han capgirat el marcador en l’arrencada de la segona meitat. El Nàstic s’acomiada d’una temporada de somni, un any després del seu retorn al futbol professional.

La derrota i eliminació té un component de tristor per no poder aconseguir l’objectiu que s’havia marcat el Nàstic en el darrer tram de la temporada. Un ascens que finalment s’ha escapat, però la reacció de l’afició deixa clar que el simple fet d’haver jugat el play-off, ja era un premi majúscul per a un equip que s’ha deixat la pell. La il•lusió de la remuntada ha planejat pel Nou Estadi amb el gol de Naranjo, però el Nàstic ha acabat claudicant davant d’Osasuna.

Ni set minuts ha trigat el Nàstic en recobrar la il•lusió per una remuntada que es començava a veure possible. Una gran cavalcada de Gerard per banda dreta servint una pilota precisa per a que Naranjo l’enviés al fons de la xarxa, feia esclatar com mai al Nou Estadi. Era la primera aproximació i la última en aquesta primera meitat, perquè el Nàstic ha estat incapaç de tornar a generar perill. Osasuna s’ha sobreposat i ja ha avisat amb una rematada de Kodro que s’ha estavellat al travesser.

Ha estat al minut 32 quan el Nou Estadi ha emmudit amb el gol de David Garcia a la sortida d’una falta. El partit ha entrat en una fase de bronca i tensió, amb moltes aturades i poc joc, arribant al descans amb l’empat a u.
El Nàstic arrencava la segona meitat assetjant la porteria d’Osasuna, sobretot buscant la combinació amb Naranjo i Emaná. Però als nou minuts, Javier Flaño firmava la sentència grana amb un golàs imparable. Els de Vicente Moreno han acabat de desconnectar del tot, i això ho han aprofitat els d’Enrique Martín per sentenciar amb l’1-3 obra de Merino al 74.

Muñiz ha maquillat el resultat cinc minuts després, amb el definitiu 2-3. El que s’ha viscut en els minuts finals ha estat de pell de gallina, amb tot el públic reconeixent la gran temporada realitzada. El llistó ha quedat ben alt, i la propera temporada promet ser d’una exigència màxima.

Fitxa tècnica
Nàstic: Reina, Mossa, Suzuki, Molina, Valentín, Madinda (Muñiz 57′), Tejera, Lobato (J. Luc 51′), Naranjo, Emaná i Álex López (Marcos 74′).
Osasuna: Nauzet, J. Flaño, David Garcia, M. Flaño, Tano, Manuel S, Merino, De las Cuevas (Maikel 63′), R. Torres, Oier (Unai 60′) i Kenan (Nino 70′).
Gols: 1-0, Naranjo (7′); 1-1, David Garcia (32′); 1-2, J. Flaño (54′); 1-3, Merino (74′); i 2-3, Muñiz (79′).
Àrbitre: Cordero Vega. Ha amonestat als locals Molina (27′), Gerard (34′) i Tejera (36′) i Madinda (52′). I als visitants Merino (34′), Tano (37′), M. Flaño (57′) i J. Flaño (87′).
Incidències: Partit de tornada de la primera eliminatòria del play off d’ascens disputat al Nou Estadi davant de 12.906 espectadors.