.

.

TOTS 21

Part dels assistents a la jornada celebrada al TAS. Foto: Cedida

Quinze representants de cinc països europeus han anul.lat la seva presència a unes jornades que se celebren des de dilluns a Salou i organitzades per la Diputació de Tarragona sobre turisme sostenible i família, segons ha sabut Tarragona21. La por al coronavirus n’ha estat el motiu.

Es tracta de representants d‘Itàlia, França, Grècia, Croàcia i Eslovènia, que se’ls esperava assistissin a les jornades que tenen lloc aquest dimarts i dimecres després d’una presentació prèvia que va tenir lloc dilluns en el marc de l’anomenat Arc Llatí, que presideix la Diputació de Tarragona.

Les entitats que representen els congressistes que s’han absentat els havien aconsellat no desplaçar-se fora del país donada l’extensió que està agafant el coronavirus, tot i que la decisió final ha estat personal, segons han confirmat fonts de la Diputació a aquest digital.

L’absència es va conèixer en l’arrencada de la jornada, que va tenir lloc dilluns per la tarda a la Sala Europa del Teatre Auditori de Salou sota el paraigües de la Diputació de Tarragona i la col.laboració de l’Ajuntament salouenc.

Aquest espai salouenc acull dimarts i dimecres dues jornades de treball més de la comunitat de turisme sostenible Interreg MED, un programa europeu que compta amb gairebé 300 organitzacions de 12 països que treballen en projectes cofinançats per la Unió Europea, per tal de donar suport al desenvolupament d’idees innovadores, a favor del turisme sostenible. Precisament, un dels socis d’aquest programa és l’Arc Llatí, entitat de la què la Diputació de Tarragona en té la presidència.

Arc Llatí és una associació d’administracions locals de nivell intermedi d’Itàlia, França i Espanya que treballa per a la cooperació política i tècnica al Mediterrani. Aquesta xarxa, de la qual la Diputació de Tarragona forma part, té l’objectiu de contribuir a la construcció d’un espai comú mitjançant la col·laboració dirigida a la cohesió social, econòmica, territorial i reforçant la relació amb els territoris del sud del Mediterrani.

Des de 2011 la corporació presideix la Comissió Temàtica de Cohesió Econòmica. Es desenvolupen iniciatives, activitats i projectes en matèria econòmica (sempre en el marc de les orientacions estratègiques de l’associació), i s’organitzen reunions i trobades periòdiques per a promoure l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre els membres de l’associació.

Jaume Garcia