.

.

TOTS 21

Els agents van estrenar els nous uniformes, adaptats a la uniformitat de país dissenyada pel departament d’Interior.

Comandaments i agents de la Policia Local de Roda de Berà, acompanyats per autoritats locals, representants d’altres cossos de seguretat i per familiars i amics, van celebrar el passat dissabte al migdia la seva festivitat patronal en honor als Sants Àngels Custodis.

La cita es va iniciar a dos quarts de dotze, per primer cop a les noves dependències de la Policia Local, amb la formació de la plantilla, per tal que l’alcalde, Pere Virgili, i el cap de la Policia Local, Joan Pie, passessin revista als agents locals i als membres de l’associació de voluntaris de Protecció Civil.

Seguidament, es va iniciar l’acte de lliurament de diplomes, felicitacions i medalles presentat per Joan Pie i seguidament per Jessica Moya, qui va anar anunciant els noms de les persones a qui es va atorgar una o més distincions, les quals van ser entregades per part de l’alcalde, Pere Virgili; de Begoña Curto, sots-directora general de coordinació de la policia de Catalunya; de David Boneta, comissari cap de la regió policial del Camp de Tarragona dels Mossos d’Esquadra; i del comandant cap de la Guàrdia Civil de la companyia de Salou, Gregorio de la Torre.

Es van lliurar un total de trenta-vuit distincions, entre elles vuit certificats de formació, per diferents cursos realitzats al 2016 i 2017; i felicitacions, dotze atorgades pel cap de la Policia Local, i tretze per l’Alcaldia per destacar actuacions d’alguns membres que durant l’any passat haguessin excedit notòriament el compliment del seu servei, o bé que per l’eficàcia o pel risc que haguessin comportat les seves accions, es van considerar com a meritòries. Entre elles es van lliurar també felicitacions a membres d’altres cossos policials per la seva col·laboració i implicació, i a agents de l’associació de voluntaris de Protecció Civil.

També per part de l’alcaldia, es va lliurar una medalla a la dedicació categoria argent pels seus 15 anys de servei a l’administració a l’agent Juan Ramón Martín. I per finalitzar, es van atorgar quatre agraïments especials a persones i empreses que durant l’any passat van col·laborar de manera especial amb la Policia Local.

Nous uniformes

Aprofitant l’ocasió, els comandaments i els agents locals van estrenar els nous uniformes d’acord amb la uniformitat que el departament d’Interior va dissenyar al 2017, -publicada a la resolució INT/1431/2017 de 15 de juny-, per unificar els uniformes de tots els cossos de seguretat del país, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Guàrdia Urbana.

La unificació a les més de 200 policies locals de Catalunya s’està duent a terme de forma progressiva, i en aquest cas Roda de Berà va esdevenir la primera policia del Tarragonès en adaptar-s’hi, tenint en compte que enguany, per la durabilitat de les peces de roba, hagués tocat el canvi.

Els nous uniformes s’han armonitzat amb l’objectiu de reforçar la imatge conjunta com a Policia de Catalunya i mantenen una línia quasi idèntica amb petits detalls diferenciadors entre cossos.