.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de la Policia Local de Roda de Berà. Foto: Ajuntament

Els agents de la Policia Local de Roda de Berà van evitar ahir al vespre i a la nit l’ocupació de dos immobles diferents, un ubicat a la Martorella i un altre al barri de Berà.

La Policia va rebre al voltant de les vuit del vespre un avís d’un veí en el qual comunicava als agents l’ocupació d’un immoble per part de dos homes. La patrulla es va desplaçar fins als llocs dels fets i va identificar els dos individus, comprovant que efectivament es tractava d’un intent d’ocupació. Gràcies a la col·laboració veïnal els ocupants no van tenir temps de constituir morada i els agents van poder procedir a desallotjar l’habitatge. Aquesta, es tracta d’una casa que fa prop de dos mesos havia estat desocupada judicialment i ara tornaven a intentar ocupar.

Més tard, a les onze de la nit, es va rebre un avís d’una altra veïna sobre la presència de persones sospitoses en un carrer del barri de Berà. La patrulla del torn de nit va acudir ràpidament i van localitzar quatre persones, veïns de Terrassa, que portaven al cotxe eines que s’utilitzen normalment per a l’ocupació d’habitatges. Es va comprovar que no havien constituït morada a l’habitatge que havien intentat ocupar, i els agents van intervenir les eines de forma preventiva.

Durant tot el 2021 els agents van aconseguir que en 94 ocasions, el 72% dels casos, els ocupes no assolissin el seu objectiu

En ambdós casos s’ha donat avís a les propietats per tal que compleixin amb la seva obligació d’assegurar els habitatges perquè no siguin ocupats.

Durant tot el 2021 els agents van aconseguir que en 94 ocasions, el 72% dels casos, els ocupes no assolissin el seu objectiu. Des de la Policia Local es recorda la importància de la col·laboració ciutadana per poder actuar a temps i que els presumptes autors de l’ocupació no puguin constituir morada.

Redacció