.

Ara, els d’Adolfo Baines són 14ns, a un punt de l’UE Sants, i entren perillosament en la zona de descens. Foto: CF La Pobla

El diumenge a la tarda, el CF Pobla de Mafumet visitava l’UE Sants al camp de futbol de l’Energia, un rival directe en la lluita per allunyar-se de la zona baixa de la classificació i que va acabar amb derrota tarragonina (1-0)

El partit era delicat. Després d’un empat i dues derrotes, La Pobla estava obligada a tornar a casa amb la victòria. I no només per capgirar la tendència de les darreres jornades, sinó per assegurar la categoria. Per la seva part, l’UE Sants necessitava sortir de la zona de descens. I tots dos equips han exhibit un joc i una intensitat adients a la transcendència de l’enfrontament.

Després del xiulet inicial, els pobletans han mostrat les seves intencions amb uns primers 20 minuts molt potents. Han sortit a mossegar i la pressió ofensiva s’ha materialitzat en un parell d’ocasions que han fet lluir Antonell, el porter dels santsencs. Però abans d’arribar a la primera mitja hora, i de manera sobtada, el Sants capgirava el partit i encetava el marcador precisament quan La Pobla més apretava. La diana local arribava al minut 26 després d’una jugada enrevessada que ha acabat als peus de Carmona. Des de la frontal, firmava un gol que seria l’únic del partit i el primer de l’any 2022 per l’UE Sants.

Encara quedava temps fins al descans i La Pobla no volia ni podia afluixar. Amb l’equip endollat, Querol ha estat el principal perill grana. També ha estat el protagonista d’una volea que s’ha inventat des de la zona mitja del camp i que ha fet lluir el porter verd-iblanc. Però si bé el marcador era fràgil, el Sants ja no estava disposat a fer cap passa enrere. Sempre a l’ofensiva i amb la moral alta, l’amfitrió arribava al descans amb un resultat que el situava a un punt per sobre de La Pobla i, per tant, fora del descens directe.

A la represa, La Pobla ha augmentat la pressió a la zona alta. Marcar era urgent. I malgrat els esforços i les ocasions, l’UE Sants seguia amb ganes d’atacar i mantenia una defensa providencial, que ha impedit la progressió i ha rebutjat les diverses incursions granes.

L’empat podria haver arribat en una jugada fortuïta després d’una errada defensiva, quan el porter santsenc ha relliscat i ha quedat al terra. El pobletà Marc Álvarez ha robat l’esfèric, ha xutat des de l’angle esquerra de l’àrea, provant sort. Però finalment, la pilota ha sortit molt a prop del pal.

Els darrers 15 minuts l’equip filial del Nàstic de Tarragona hi ha seguit anant, una i una altra vegada sense aconseguir recompensa a l’esforç conjunt. Per la seva part, el Sants aguantava les envestides i, malgrat no rematar el partit, s’enduia la victòria per la mínima que li ha valgut els 3 punts i l’intercanvi de posicions a la taula amb el conjunt pobletà. Ara, els d’Adolfo Baines són 14ns, a un punt de l’UE Sants, i entren perillosament en la zona de descens. Males notícies per La Pobla, que segur que lluitarà i treballarà de valent per tornar a la permanència.