TOTS 21

Els pobletans sí que podran participar -ja sigui presencialment o a distància- del programa litúrgic de la celebració, que inclou la Novena i la Missa del Lledó. Foto: Cedida

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha pres la decisió de suspendre els actes previstos amb motiu de la seva Festa Major d’hivern, en els quals portava setmanes treballant. Malgrat la gran importància d’aquesta celebració i l’ampli seguiment de què gaudeix any rere any entre la població local, el consistori ha optat un cop més per la prudència, el seny i la responsabilitat i anuncia la suspensió de la pràctica totalitat del programa d’actes que, fins ara, havia estat preparant amb l’esperança que la situació millorés per fer possible les celebracions. Amb tot i davant l’augment de casos positius per COVID-19 que el territori ha registrat en les primeres setmanes d’aquest 2021, l’equip de govern ha aprovat l’anul·lació del programa festiu, en línia també amb les mesures aprovades per la Generalitat de Catalunya a través del PROCICAT i que, entre altres, promou el tancament “d’espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc”.

Malgrat la suspensió dels actes festius en honor de la seva patrona, la Mare de Déu del Lledó, els pobletans sí que podran participar -ja sigui presencialment o a distància- del programa litúrgic de la celebració, que inclou la Novena i la Missa del Lledó.

Pel que fa a la Novena, aquesta donarà inici aquest mateix dilluns, a les 18h, i tindrà lloc diàriament fins al proper 2 de febrer, quan a les 19 h tindrà lloc el final de la Novena. El mateix 2 de febrer, dia del Lledó, al punt del migdia serà celebrada la Missa Solemne en honor de la patrona de la Pobla de Mafumet i benedicció de les candeles. Tant la Novena com la Missa Solemne tindran lloc a l’església parroquial de Sant Joan Baptista i podran ser seguides en directe -amb limitació d’aforament i totes les mesures de prevenció vigents- i, també, en streaming a través del canal municipal de YouTube.

Finalment, un cop finalitzada la Novena, el pas de la Mare de Déu serà portat en una breu processó testimonial per l’entorn de l’església i sense participació popular, donant així per acabada aquesta Festa Major atípica i adaptada al context actual, fruit de la pandèmia.

La Festa Major, a casa

D’altra banda, l’Ajuntament ha activat dues iniciatives destinades a fomentar la participació dels pobletans en els homenatges a la Mare de Déu del Lledó. Així, des del consistori s’anima a la població a decorar els balcons particulars, ja sigui amb banderes de la patrona o amb elements decoratius com ara llums, cintes amb els colors propis de la Mare de Déu del Lledó, etc.

Així mateix, l’Ajuntament també convida els infants pobletans a descarregar i acolorir el dibuix de la patrona. Aquest està disponible al web municipal, www.poblamafumet.cat

Redacció