.

.

TOTS 21

Dos torrencs buscant la seva mesa

Els municipis més costaners com Altafulla o Torredembarra estan vivint una jornada de la consulta del 9N tranquil·la i sense incidents a remarcar. Com en la resta de municipis, els Mossos d’Esquadra estan per la zona per evitar incidents i aldarulls.

A Torredembarra dos centres han acollit les votacions per aquesta consulta. En total han participat 3.932 torrencs en la votació, xifra inferior a la de les últimes eleccions. L’Anna M., coordinadora de participació a l’IES, ha remarcat al Tarragona21 que està sent una bona jornada però un dels problemes que ha vist durant la jornada és la gent gran, què es desplaça per votar però no té el DNI amb el domicili actualitzat cosa que els impedeix votar. Igualment, aquesta gent gran no ha generat problemes malgrat la desil·lusió i molts s’han volgut fer una foto igual fent que tiraven la papereta dins de la urna.

La coordinadora de Torredembarra ajudant a una parella immigrant

L’Anna coincideix amb molts voluntaris i coordinadors d’altres municipis afirmant que el que és important de la jornada és que hi hagi molta participació per part de la societat civil, “que vagi tot bé i sense aldarulls, com fins ara” afegint que espera que el dia acabi igual que ha començat: “amb la gent aplaudint i emocionada”. La coordinadora ha destacat la participació de persones immigrants en la votació, els quals “tenen una especial il·lusió per votar ja que a altres eleccions no poden fer-ho”; afegint que, després de explicar-lis de manera objectiva la situació i com funciona tot, molts d’ells acaben decantant-se pel Sí-Sí.

Ambient tranquil a l'hora de dinar a l'Institut d'Altafulla

A Altafulla, el Tarragona21 ha pogut parlar amb el Pere Gomes, candidat de CiU a l’alcaldia d’Altafulla, què ha afirmat que està sent una jornada molt tranquil·la i serena, sense aldarulls, on es respira un ambient familiar, on finalment 1.550 persones han votat, fet què suposa unes xifres més elevades “sobre les últimes autonòmiques que vam estar ratllant el 73%”. El regidor ha afirmat que espera que aquesta jornada suposi el començament “per un punt i final en la relació de Catalunya i Espanya i un punt i seguit en la nostra història”.  Gomes aposta per una victòria clara del Sí-Sí a Altafulla, igualment està content de veure gent que no ho votarà però que participen en el procés afegint que “el menys important és el percentatge final, sinó la participació i que la gent vingui a votar pel seu país”.

El Catllar també vota | Foto: Cedida

Les quatre meses del Catllar estan acollint una jornada positiva del 9N, amb un total de 1.236 persones on 1.002 ha votat pel Sí-Sí, 112 vots pel Sí-No i 63 vots pel No. Segons la Coordinadora del procés a el Catllar, la Isabel O., la jornada està sent molt participativa i molt alegre, on “la gent ve amb un somriure i es fa fotos deixant la papereta a la urna”. El Catllar se suma als municipis del Tarragonès que està vivint una jornada tranquil·la de consulta, on “no hi ha hagut cap incident, només incidències petites d’algú amb el DNI caducat, però solucionat ràpidament”. Igualment, la coordinadora ha dit al Tarragona21 que espera que encara hi vagi més gent a votar en el que queda de jornada i espera que “com a mínim, superem les xifres de les últimes eleccions europees a el Catllar”.

La coordinadora i alguns habitants del Catllar han volgut remarcar la gran participació del tot el poble on fins i tot una dona que demà complirà 100 anys ha anat a deixar la seva butlleta. Les persones podran votar fins les 8 de la tarda, a partir d’aquesta hora, seran els voluntaris els que ho faran per després poder fer el recompte de vots, manual i informàtic. La Isabel aposta pel Sí-Sí encara que sap que hi ha gent ha votat pel No.