TARRAGONA 21

Imatge de la nova piscina olímpica de Tarragona

La nova ministra de Política Territorial i Funció Pública, la catalana Meritxell Batet, serà finalment l’encarregada d’inaugurar aquest dissabte, 16 de juny, al matí la piscina olímpica de l’Anella Mediterrània, l’última gran obra dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 que queda per inaugurar i que ha costejat l’estat, segons ha sabut Tarragona21.

Altrament, Tarragona21 ha confirmat de fonts municipals que el president de la Generalitat, Quim Torra, assistirà a la inauguració del Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània el dia 20, dimecres vinent. Quedava el dubte de la data i ara ja està fixada. Queda pendent si assistirà a la inauguració dels Jocs el dia 22, en el que es dóna per força versemblant que el rei Felip VI hi assistirà, tot i que la Zarzuela no ho confirmarà fins aquest divendres.

La presència de Batet ha estat tancada avui per la Fundació dels Jocs i Moncloa. La data havia caigut després del triomf de la moció de censura contra el govern del PP. S’havia apuntat anteriorment el 5 de juny com la data prevista perquè la que aleshores era vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, la inaugurés. El triomf de la moció i la caiguda del Govern, amb l’entrada de l’executiu presidit per Pedro Sánchez, va canviar totalment els plans.

J.G.