TOTS 21

Personal de la llar utilitzant la cuina office. Foto: Ajuntament

La llar d’infants municipal Sol i Vent de l’Hospitalet de l’Infant ha iniciat el curs 2021-2022 amb un nou menjador. Un cop finalitzades les obres d’ampliació, aquest centre educatiu compta amb un nou edifici adossat a l’existent, que ha reemplaçat els mòduls prefabricats on es prestava el servei de menjador a l’alumnat.

Es tracta d’un edifici, amb una superfície d’uns 250 m2, format per una planta baixa amb coberta plana, que consta de cuina office, menjador, zona de dormitoris, zona d’emmagatzematge i un bany. També té un porxo perimetral com a espai intermedi amb l’exterior.

En el disseny d’aquest, sha buscat, sobretot, el benestar dels infants i la màxima qualitat en els elements constructius; i també que el nou edifici tingui relació amb l’exterior i amb el fons visual de les muntanyes. Per això el nou edifici té grans finestrals i s’ha optat per materials com la fusta i el linòleum. Tot està adaptat, a més, a les proporcions dels nens i nenes, segons ha explicat el director de l’obra, l’arquitecte Juan Fernando Ródenas.

De moment, aquestes noves instal·lacions només s’utilitzaran per rebre el menjar que subministra l’empresa de càtering contractada per l’Ajuntament, perquè des del curs passat, com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, els i les alumnes que són usuàries del servei del menjador dinen i dormen a les seves respectives aules.

«Aquesta és una mesura prevista dins del Pla d’obertura del centre, aprovat pel Consell Escolar Municipal, per garantir que els grups bombolla no és barregin al menjador, perquè com són infants petits i es mouen molt seria difícil mantenir la distància entre ells al menjador», tal com ha apuntat la directora de la llar, Neus López.

«La previsió és que els nens i nenes de la llar que són usuàries del servei puguin estrenar el nou menjador quan la situació sanitària millori i no sigui necessari establir com a mesura la distància social per evitar la propagació de la Covid-19. El nostre objectiu és que puguin gaudir del servei de menjador en les millors condicions possibles», ha afegit la regidora d’Ensenyament, Nuria Ortiz, que aquest dimecres 15 de setembre ha visitat el nou edifici en companyia de l’alcalde, Alfons Garcia i d’altres regidors.

Les obres d’ampliació de la llar d’infants van ser adjudicades a l’empresa Edifisa Enter SL, per un import de gairebé 363.000 euros. Per finançar-les, l’Ajuntament comptarà amb una subvenció de 101.105 euros de la Diputació de Tarragona, en el marc del Pla d’acció municipal 2019 (PAM); i amb una aportació econòmica del Ministerio para la Transición Ecológica de 190.468,75 euros, en concepte de projectes de desenvolupament local cofinanciables a realitzar l’any 2020, en virtut de l’establert a l’Ordre IET/458/2015, d’11 de març, per la qual es regulen les assignacions als municipis de l’entorn de les instal·lacions nuclears amb càrrec al Fondo para la financiación de las actividades del Plan General de Residuos Radiactivos.