TOTS 21

El president de la Fundació Mas Miró, Fran Morancho, i la directora de la institució, Elena Juncosa,

La Generalitat estudia la seva incorporació al Patronat de la Fundació Mas Miró, que gestiona la casa on Joan Miró va iniciar la seva trajectòria artística situada a Mont-roig del Camp. Segons han explicat fonts del Govern a l’ACN, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, estudiarà aquesta incorporació, que «farà el seu curs en els òrgans corresponents» i amb totes les persones que hi tenen vinculació, per trobar «la manera més oportuna». Aquesta és una petició reiterada des de la fundació, que demanava al Govern «un paper institucional més actiu» en el projecte, especialment davant les dificultats financeres de l’espai.

De fet, aquest compromís s’ha produït durant la primera visita de la consellera al Mas Miró, que ha coincidit amb el recent anunci de concessió de subvencions per al cofinançament pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020 d’operacions en l’àmbit museístic, en la qual la fundació ha estat beneficiària amb un import de 261.489,44 euros.

L’atorgament d’aquesta subvenció, assumida finalment pel Departament de Cultura, suposa per al Mas Miró un «nou reconeixement» al projecte d’obertura al públic de Mas Miró i servirà per a finançar una part de les obres de rehabilitació de la casa.

Durant la visita aquesta setmana, el president i la directora de la Fundació, Fran Morancho i Elena Juncosa, respectivament, han reiterat la voluntat de la institució d’incorporar al seu Patronat la representació de la Generalitat, tal com ja es dona a la Fundació Miró de Barcelona. D’aquesta manera, el Patronat de la Fundació Mas Miró comptaria amb representació dels tres nivells de l’administració, després de la representació municipal i de la incorporació de la Secretaria d’Estat de Turisme ara fa dos anys.

ACN