.

.

TOTS 21

Cellers de fins a 8 D.O. oferiran els millors vins del territori en un acte que tindrà lloc durant tot el cap de setmana a la Carpa dels jardins del Pavelló. Foto: Ajuntament

Tot és a punt a la Pobla de Mafumet per al retorn d’una iniciativa que va veure la llum al gener del 2020 i que, malgrat el gran èxit assolit en la seva estrena -amb més de 3.000 consumicions servides- va quedar aturada degut a la pandèmia. Ara, amb un any d’endarreriment, arriba la segona edició de la Fira del vi, que comptarà igualment amb la presència de fins a vuit denominacions d’origen del territori: D.O. Catalunya, D.O. Cava, D.O. Conca de Barberà, D.O. Montsant, D.O. Penedès; D.O. Priorat, D.O. Tarragona i D.O. Terra Alta.

La cita tindrà lloc a la Carpa dels jardins del Pavelló, un espai que aquest proper cap de setmana acollirà la segona Fira del vi. Aquesta tindrà lloc el dissabte (d’11 a 15 h i de 18 a 21 h) i el diumenge (d’11 a 15 h) i, a més de la possibilitat de tastar molts vins exquisits, també oferirà degustacions gastronòmiques fredes i calentes, entre les quals hi haurà formatges i pernil ibèric al tall, empanades argentines o mini entrepans de secret ibèric.

Per completar l’oferta de la Fira del vi, l’Ajuntament ha organitzat diversos espectacles en directe que amenitzaran i arrodoniran l’experiència dels visitants

Per completar l’oferta de la Fira del vi, l’Ajuntament ha organitzat diversos espectacles en directe que amenitzaran i arrodoniran l’experiència dels visitants. Així, dissabte al migdia s’oferirà un concert de Pink Cadillac, duet que reviu els grans èxits d’Elvis Presley i les millors cançons del soul, rock&roll, blys i country. El mateix dissabte, però al vespre, serà el torn de Pepper and Soul, qui portarà fins a la Pobla el bo i millor de la música internacional des dels anys 60 fins a l’actualitat. Per últim, diumenge al migdia serà Duet Vergüenza Ajena qui amenitzarà la cita, amb l’alegria i l’energia de la seva rumba.

Així mateix, l’organització també ha previst un espai per al lleure infantil. Aquest estarà ubicat al Parc del Bassal, a tocar de la Carpa dels jardins del Pavelló, i inclourà zona d’inflables i pinta-cares, de manera que els adults podran assaborir els millors vins i degustacions gastronòmiques mentre els infants es diverteixen a l’àrea lúdica.

L’accés a la Fira del vi de la Pobla és gratuït, mentre que les consumicions i degustacions tindran uns preus molt ajustats

D’altra banda, cal destacar que l’accés a la Fira del vi de la Pobla és gratuït, mentre que les consumicions i degustacions tindran uns preus molt ajustats. Les persones assistents trobaran un estand de venda de tiquets al preu unitari d’1 euro, ja que la moneda de la Fira seran aquests tiquets i, en cap cas, es vendrà vi o menjar a canvi de diners en efectiu. Així mateix, en un altre estand es podrà obtenir la copa de la Fira per a les degustacions vinícoles, així com la butlleta per a la participació del gran sorteig final.

La mecànica del sorteig és ben senzilla i, alhora, garanteix que les persones guanyadores s’enduran vins del seu gust. I és que hi haurà una urna per a cada celler que posteriorment -diumenge a les 14 hsortejarà entre tots els seus votants un lot de vins propis. D’aquesta manera, tota persona que vulgui participar del sorteig només haurà d’emplenar la seva butlleta i dipositar-la a l’urna del celler que més li hagi agradat.

Redacció