.

La Festa x Tothom, la més inclusiva de Tarragona, ja és aquí. El Moll de Costa era el recinte escollit enguany per fer-ne, diumenge, la presentació i més de 150 persones amb capacitats diferents i també voluntaris gaudien de la festa inaugural. Foren protagonistes la xaranga Band Tocats, l’espectacle de circ a càrrecs d’Els Barlou i la geganta Frida, que va oferir un ball al so de la música del Tecler. Recordem que Frida és la primera geganta inclusiva que està adaptada perquè pugui ser portada per persones en cadira de rodes, invidents o també amb discapacitat auditiva.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, subratllava el compromís de Dow, del Port de Tarragona, dels tècnics de l’Ajuntament i de les entitats que hi col·laboren, i subratllava l’emoció que suposa poder recuperar la Festa per a Tothom jaque en l’edició anterior, el primer any de la pandèmia, va tenir lloc a cada centre. «L’any passat es va fer una grandíssima feina en uns temps dificilíssims, enguany, però, ja hi ha presència física de persones i s’ha fet un salt endavant. Estem a un puntet de poder fer la festa per tothom que voldríem», destacava. Reconeixia l’alcalde la feina que encara queda per fer «sobretot pel que fa a l’accessibilitat, que és el gran repte, però estem en la línia de seguir avançant i podrem aconseguir uns grans resultats».

D’altra banda, el director del complex Industrial de Dow a Tarragona, Ignasi Cañagueral, posava l’èmfasi en «la coordinació entre administracions, entitats i empreses privades». «El que marca la diferència és fer-ho tot plegats, amb la complicitat de les entitats i sobretot de l’Ajuntament i del Port de Tarragona. Poder disposar d’aquest entorn tan espectacular, poder retrobar-nos tots físicament, ja que l’any passat es va fer una petita festa major a les residències, però fer-ho aquí ara en aquest entorn amb tots és una satisfacció per nosaltres com a empresa que apostem per la inclusió». Cañagueralha subratllat el «compromís inequívoc de Dow amb la Festa per a Tothom i ha avançat que «tenim festa per anys».

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, altrament, destacava el fet de «poder retrobar-nos tots al Moll de Costa», «un veritable eix cultural».