.

.

TOTS 21

La voluntat de la marca Chartreuse és fer de Tarragona “un mercat diferent a la resta del país i seguir cuidant els tarragonins d’una manera preeminent”. Foto: Cedida

La 24a edició del barrilet de Chartreuse per les festes de Santa Tecla arriba amb moltes novetats. L’edició d’enguany va dedicada al 700 aniversari de l’arribada de la relíquia del Braç de Santa Tecla com a temàtica central, però va acompanyada de pilars en referència a tornada a les places dels castells després de la pandèmia.

Imatge de les ampolles i el barrilet d’enguany. Foto: Cedida

Enguany, la producció del barrilet es fa en territori català. Fins ara la producció es realitzava a Austràlia, on els directius de la marca van veure per primera vegada el got portàtil. Aquesta idea de seguida la van traslladar a Tarragona, on s’ha convertit en un element exclusiu i diferenciador de Santa Tecla convertint-lo de pas en pioner com a got reutilitzable de les festes. De fet, la marca Chartreuse afirma en nota de premsa que “progressivament aposta per la sostenibilitat i el medi ambient”. La propera fita serà la d’elaborar el barrilet amb materials reciclats i aptes pel consum.

D’altra banda, tot el material de les festes està fet a través d’una empresa de la ciutat amb la idea d’involucrar les empreses locals. En aquesta línia, la imatge ha estat realitzada per Hugo Prades, amb una llarga trajectòria dins de les il·lustracions relacionades amb Tarragona. És cofundador de la Setmana del Còmic de Tarragona, a més de treballar pel Museu Arqueològic, el Museu d’Història de la ciutat o el Camp d’aprenentatge (entre d’altres). El disseny de l’edició  és de l’artista gràfic tarragoní Xuspa Guillén.

Les ampolles de Santa Tecla 2022, amb el format antic de 70 cl, porten a la contra etiqueta la imatge que Chartreuse dedica als 700 anys de l’arribada de la relíquia. S’han fet un total de 1.300 ampolles de Chartreuse groc amb una graduació alcohòlica de 43 graus, coincident amb la graduació que s’elaborava a Tarragona. També se n’han embotellat 700 de Chartreuse verd.

La voluntat de la marca, segons exposa al comunicat, és fer de Tarragona “un mercat diferent a la resta del país i seguir cuidant els tarragonins d’una manera preeminent. És per aquest motiu que l’any 2017 es va crear l’ampolla ‘TAU’, una manera de donar les gràcies a tants anys de relació entre la ciutat i la marca. Cal recordar que aquesta ampolla només es pot adquirir a les bodegues i tendes especialitzades de la ciutat, en cap lloc més del món. Un fet que provoca que tots els col·leccionistes de Chatreuse a nivell mundial, hagin de passar per la ciutat de Tarragona per poder adquirir-la”.

Cal recordar que la ‘TAU’ és una barreja de Chartreuse groc amb un toc de Chartreuse verd. La seva graduació, així com el seu preu ajustat, permet als tarragonins utilitzar aquesta ampolla per al barrilet i per al seu consum anual.

Com cada any, Chartreuse ha convidat una sèrie de persones perquè puguin veure i participar de les Festes de Santa Tecla. Un aparador únic a nivell internacional i amb la intenció d’exportar la idea de marca ‘Tarragona’ arreu del món. Enguany s’han escollit reconeguts xefs francesos amb estrelles Michelin, someliers i bartenders de tota Espanya i França.

Redacció