TOTS 21

Cursa ciclista de Perafort celebrada enguany. Foto: Cedida

Cursa ciclista de Perafort celebrada enguany. Foto: Cedida

Perafort és un dels pocs municipis de Catalunya que a dia d’avui, disposa d’una cursa ciclista amb una tradició de més de 50 anys. Enguany s’ha celebrat la cinquantena edició d’aquesta cursa que es va celebrar per primer cop, l’any 1955. Des de llavors, el GP Sant Pere – Memorial Ramon Falcó s’ha anat celebrant sempre a principis del mes de juliol, tot i que a la dècada dels setanta se’n va suspendre la seva realització per falta de pressupost. És per això que a dia d’avui, el nombre d’edicions celebrades és de 50.

Com és costum, enguany, la cursa ciclista va tenir el seu punt de sortida a la carretera dels Pallaresos. Els 150 ciclistes que hi van participar, van seguir el recorregut de 10,3 quilòmetres, el qual va passar per La Secuita i els Pallaresos fins a tornar a Perafort. Els participants en la competició van haver de fer 10 voltes a aquest circuit, per tant, van ser 103 els quilòmetres totals recorreguts. En l’edició d’enguany, el guanyador va ser Sergio Casanova i a nivell local, cal destacar la participació de Néstor Arenas, que va aconseguir un paper destacable en quedar en les posicions capdavanteres.

Anys enrere, en els inicis de la competició, el recorregut que feien els ciclistes era diferent ja que aquest passava per Garidells i baixava cap a la carretera nacional per tornar a pujar cap a Perafort. Aquell era un camí amb trams sense asfaltar, la qual cosa complicava una mica més la realització de la cursa.

El GP Sant Pere- Memorial Ramon Falcó està organitzat per Promoevents Club Ciclista Esportiu i l’Ajuntament de Perafort i és puntuable per al circuit de Grans Clàssiques – Trofeu Joan Casadevall. La realització d’aquesta activitat esportiva és un fet destacable per al municipi ja que «ens agrada acollir activitats esportives que cridin a la participació de persones del nostre municipi i de poblacions properes. Creiem que la pràctica esportiva fomenta les bones relacions i aporta un ambient agradable entre els participants», tal i com explica Joan Martí Pla i Pla, alcalde de Perafort. A més, segons Martí, «una bona mostra de que l’esport és positiu i fomenta la cohesió social és el fet que haguem arribat a la cinquantena edició d’aquesta cursa ciclista de Perafort».