.

.

TOTS 21

L’exdiputat David Fernández, la diputada de la CUP Mireia Vehí i Arkaitz Rodríguez, secretari general de Sortu, asseguts a primera fila en un acte de la CUP a Tarragona,. Foto: ACN

L’exdiputat de la CUP David Fernández ha assegurat aquest dimarts que l’ordre de la Fiscalia als Mossos perquè precintin els col·legis electorals abans del 30 de setembre i fins al vespre del diumenge 1 d’octubre és un “deliri repressiu”. “És tècnicament inexecutable però a part, és que el farem inaplicable amb els nostres cossos que en aquests moments són les nostres urnes”, ha afirmat en un acte polític a la plaça dels Carros de Tarragona. “És franquista o plenament neofranquista tractar els conflictes socials i polítics com un problema d’ordre públic; tractar la ciutadania com un enemic interior a controlar i sotmetre”, ha afegit l’exdiputat de l’esquerra anticapitalista. A més, Fernàndez també ha respost les declaracions del portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, que ha justificat els reforços policials. L’exdiputat cupaire l’ha titllat de “metafalangista” i ha assegurat que “la única violència institucional, l’única violència política planificada, és la que perpetra l’estat espanyol”.

L’exdiputat dels cupaires ha advertit que la Fiscalia ha sortit “del túnel del temps” i per això ha qualificat l’anunci d’aquest dimarts de “deliri repressiu, estirabot repressiu” per voler precintar les escoles públiques de cara l’1-O, l’espai on l’esquerra independentista ha “après a comprometre’ns i a lluitar contra qualsevol injustícia”.

“Deliri repressiu perquè és tècnicament inexecutable, però a part d’això, és que el farem inaplicable”, ha afegit Fernández. En una apel·lació al moviment feminista, l’exdiputat cupaire ha assegurat que no en permetran l’aplicació “amb els cossos”, que “en aquests moments són les nostres urnes”. “Dos milions d’urnes, homes, dones, avis, gent jove, al mig del carrer aturant el cop d’estat, amb el cap, el cor i el puny”, ha sentenciat.

“Ho hem vist aquests dies, com recorren al codi penal, als tribunals i repressió i autoritarisme; i és franquista o plenament neofranquista tractar els conflictes socials i polítics com un problema d’ordre públic, tractar la ciutadania com un enemic interior a controlar i sotmetre, i perseguir sempre la dissidència política i social”, ha etzibat Fernàndez, en un acte amb mig miler de persones, segons l’organització.

És en aquest context que l’exdiputat dels cupaires ha aprofitat també per respondre les declaracions del dirigent del PP al Congrés, Rafael Hernando. L’ha titllat de “metafalangista” i li ha replicat que “la única violència institucional és la que perpetra l’estat espanyol contra els anhel de llibertat d’aquest poble”.

Així, més enllà de l’argumentari social dels cupaires, Fernández ha justificat el ‘sí’ a la independència també per aquests motius: “Quan ens diuen per què volem marxar els diem molt clar: perquè al seu codi penal la llibertat del nostre poble és un delicte; en la seva cultura política autoritària, el referèndum és clandestí; des del seu punt de vista aquest poble és il·legal”.

Per tot plegat, Fernández, que ha agraït irònic al govern espanyol que els independentistes hagin “oblidat el mot ‘rendir-se'”, ha lamentat que l’Estat no tinguin cap oferta per a Catalunya. “L’únic que ofereixen és el garrot i el xarop de la por”, ha insistit l’exdiputat cupaire.

Fernández ha intervingut just després de la diputada dels cupaires Mireia Vehí, que ha interpel·lat els comuns: “La solució no passa per un canvi de govern ni de cadires, sinó per tombar el règim. [..] posin-se al costat d’aquest poble i deixin de fer càlculs electorals”.

La diputada anticapitalista també ha interpel·lat la direcció del PSC, i ha assenyalat especialment l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. “La gent aconseguirà el que vostès volen impedir”, els ha etzibat. I missatge també per a les bases socialistes, que “miren la direcció amb recel”: “Fins quan avalareu que el PSC sigui al costat del PP i la fiscalia? No hi ha més dilacions, o fiscalia o poble, aixequeu la veu”, els ha reclamat Vehí. Ha encetat l’acte el secretari general de Sortu, Arkaitz Rodríguez, que ja va intervenir també en un acte amb els cupaires aquest dilluns a Manresa, i que ha insistit en un missatge d’agraïment a l’independentisme català.

ACN