.

.

TOTS 21

La cupaire Laia Estrada, en una imatged’arxiu. Foto: CUP

La Candidatura d’Unitat Popular vol que el Consell Plenari acordi mesures efectives per combatre la pobresa energètica, i portaran a votació del plenari d’aquest divendres la instal·lació de comptadors d’aigua solidaris. La moció també contempla que s’estableixi un protocol amb EMATSA i l’IMSST per determinar el procés per donar d’alta aquests comptadors; estudiar la fórmula per instal·lar comptadors solidaris de llum i gas a les llars que pateixen exclusió residencial i es veuen obligades a ocupar, en el marc de la Taula contra la Pobresa Energètica; i a tornar a reclamar la condonació del deute per part d’Endesa i les empreses subministradores. D’aquesta manera, segons els anticapitalistes, «Tarragona seguiria l’exemple d’altres municipis com Blanes o Manresa, on fa temps que s’instal·len comptadors solidaris per fer front a les situacions de pobresa energètica que s’afegeixen a l’exclusió residencial».

La consellera Laia Estrada lamenta que una de les assignatures pendents a la nostra ciutat «és la de desplegar el projecte de comptadors solidaris, una iniciativa imprescindible per fer front als casos de pobresa energètica a llars que es veuen obligades a residir en habitatges ocupats». En relació amb aquest tema, en el marc del primer decret d’Estat d’Alarma, l’IMSST i EMATSA van instal·lar una vintena de comptadors d’aigua solidaris per al subministrament d’aigua en habitatges on hi viuen persones vulnerables, per tal de pal·liar les conseqüències del tancament de les fonts públiques. Per la CUP aquesta mesura no pot quedar reduïda al context d’excepcionalitat al quals ens aboca la COVID-19 i el decret de l’Estat d’Alarma, sinó que ha de tenir continuïtat i ampliar-se també al gas i la llum.

Per últim, les cupaires també realitzaran una petició en forma de prec per tal que es doni  solució, d’una vegada per totes, a la situació que pateixen  les veïnes de l’escala 19 del carrer Riu Brugent de Campclar, les quals porten un any sense subministrament de gas.

Redacció