TOTS 21

La secció sindical de CGT ha exposat els punts següents al Sr. Comín, Conseller de Salut de Catalunya.

1. Davant la “rumorologia” que corre de què es passarà la oncohematologia a Reus, vam preguntar en Junta de Personal i a la Direcció del centre ens ha dit que no es tenia notícia, ens sembla molt fort que a data  11 d’octubre la direcció no sàpiga res, quan tot apunta de que el dijous dia 13 ve a anunciar-ho.
El Sr. Comin ens ha contestat que tota la oncologia estarà centralitzada a Reus i encara no saben si Joan XXIII continuarà oferint servei d’oncohematologia.

2. Les tavi, que són unes vàlvules que s’ implanten a pacients cardíacs als que no se’ls pot fer una intervenció de cirurgia cardíaca i que s’estaven implantant a Joan XXIII, ara ha decidit la seva conselleria que només es facin a 5 centres i quina casualitat tots de Barna, com sempre. Tot es fa a la metròpoli i es deixa a les colònies deixades de racó.
La resposta del Conseller és que es prima la qualitat del servei davant de la proximitat. Nosaltres pensem que Tarragona pot donar la mateixa qualitat assistencial que Barcelona i que no és més que un altra mostra de centralisme.

3. No es pot inaugurar una remodelació d’urgències baixant els ràtios de personal en 2 DUE,1 TCAE i un zelador per torn. Ens sembla una irresponsabilitat per part de la direcció de l’hospital i de la conselleria per permetre-ho.

4. Es tanca tota una planta, quan la nit del 10 al 11 restaven 18 pacients esperant ingrés. Aquesta planta servia per a que els pacients estiguessin fins el seu ingrés definitiu. Ens sembla una irresponsabilitat tancar-la.
5. Volem expressar la nostra disconformitat en els ràtios de personal, sobretot al torn de nit i els caps de setmana, sobretot perquè els llocs de comandaments segueixen augmentant. Ens sembla una irresponsabilitat per part de la direcció i insistim en què si el pacient està ben cuidat és gràcies a la professionalitat de la gent que treballa a aquest centre.

Respecte als punts 3, 4 i 5 ens ha contestat que està d’acord en que hi han ràtios insuficients però que al ser un problema pressupostari la solució és difícil. La nostra resposta és que els llocs de treball de base són insuficients però els comandaments estan sobre dimensionats, per tant, pensem que es podria compensar i que és necessari un esforç d’inversió imprescindible per tenir uns ràtios adequats, indispensables per una atenció de qualitat a l’hospital, i que ara es fa gràcies al sobreesforç, bona voluntat i dedicació dels professionals que hi treballen.

6. Volem saber la quantitat de diners que s’invertirà en l’ampliació de Joan XXIII i quan començarà.
Es construirà un hospital Joan XXIII nou del 2017 al 2021. Costarà 48 milions d’euros més 8 milions d’euros d’equipament.

7. Volem saber quan realment tindrem l’UCI pediàtrica. Ens contesta que al febrer.

8. Volem saber quin és el deute de la Xarxa Santa Tecla amb Joan XXIII (que CGT estima en uns 500.000 euros) i quan es cobrarà.
Des de la Gerència Territorial de l’ICS ens diuen que es faran tots els requeriments necessaris per tal de cobrar el deute.

9. Respecte a la precarietat laboral i contractual, ens ha dit que estan fent un pla per donar estabilitat laboral amb millors contractes i interinatges i que al gener de 2017 hi haurà una nova convocatòria de places d’ocupació pública. Li hem comentat que a l’hospital continuen havent contractes de mes a mes i de tres mesos en tres mesos a bastants treballadors que porten entre 3 i 7 anys treballant a l’hospital.
Per la CGT el més important que hem tret d’aquesta reunió és saber que es construirà definitivament un nou hospital públic i que serà Joan XXIII i això és un pas més per la nostra reivindicació: els diners públics han de ser per a la sanitat pública i no s’ha de derivar i un cèntim a la sanitat privada.
Potser algunes autoritats de Tarragona, com el nostre batlle, s’haurien de definir sobre el tipus de sanitat que volen.