TOTS 21

Un autobús municipal de Tarragona, passant per la plaça Imperial Tarraco. Foto: Tarragona21

Tal com va anunciar Tarragona21, els ciutadans empadronats a La Canonja també es podran beneficiar de la bonificació del 25% de les tarifes dels abonaments dels autobusos municipals de Tarragona.

El ple municipal d’aquest matí celebrat a l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat la petició que havia cursat el seu homònim de La Canonja. La proposta ha vist els vots a favor del PSC i PP, l’abstenció de C’s, ERC, la CUP i el PDeCAT i el vot negatiu d’ICV-EUiA. Serà l’Ajuntament de La Canonja qui abonarà la diferència del preu.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha subratllat la resposta positiva que està tenint a Tarragona la nova mesura de reducció progressiva en quatre anys de la bonificació tarifària. Aixi, «més de 5.000 persones s’han fet amb la targeta de descompte», despertant l’interès dels municipis de La Canonja i Altafulla.

Qui ha votat en contra, Arga Sentís, portaveu d’ICV-EUiA, ha titllat «d’ocurrència» la mesura: «Cal mesures valentes i pensades des d’una visió metropolitana del transport i no ocurrències com la gratuïtat», ha dit. Dídac Nadal (PDeCAT), per la seva part, s’ha abstingut perquè la gratuïtat no s’aplica a membres de col·lectius o entitats que també ho necessiten.

Jaume López, regidor de la CUP, ha defensat la seva abstenció afirmant que aposten per altres prioritats en eficiència. Sonia Orts, per part de Ciutadans, ha expressat la seva «tristesa» pel fet que no s’havia informat de la mesura al consell d’administració de l’EMT. Al seu torn, Pau Ricomà, portaveu d’ERC,ha lamentat la falta de transparència en aquesta mesura i «considera que el govern segueix improvisant».