.

.

TOTS 21

D’esquerra a dreta, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Òscar Sánchez, alcalde de Constant,) i Joan Olivella, diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, amb objectes d’halterofília al Pavelló Poliesportiu Municipal de Constantí. Foto: David Aymerich.

Constantí, seu oficial d’halterofília als XVIII Jocs Mediterranis és el clar exemple del compromís que han mantingut les 14 seus tarragonines amb l’esdeveniment olímpic al llarg d’aquests anys en una carrera de fons que, ben aviat, arriba a la seva meta. Un objectiu plegat de reptes, dificultats i, sense cap mena de dubte, un llegat valuós de valor incalculable que, si no fos per Tarragona 2018, hagués trigat a materialitzar-se o, simplement, no s’hagués materialitzat.

D’aquesta manera, sota l’eslògan preparat per al segle XXI, Constantí ha realitzat una renovació del Pavelló Poliesportiu Municipal, en primer lloc per acollir un esdeveniment d’impacte mundial, i, en segon lloc, per la seva ciutadania. Una aposta forta, sense fissures i que és ben palpable en la inversió que ha efectuat l’Ajuntament i la Diputació per poder dur a terme totes les millores que precisaven els Jocs i les que també eren necessàries al marge d’aquest.

Amb un pressupost de gairebé 250.000€, Constantí és un dels municipis que més fort ha apostat pels Jocs i per millorar les seves instal·lacions. Foto: David Aymerich.

Amb una aportació de 97.000 euros per part de la Diputació i una quantitat una mica més elevada per part de l’Ajuntament de Constantí (un pressupost total estimat en 250.000 euros) s’han impulsat diferents projectes, com la reforma i adequació de la zona d’aigües, des del jacuzzi al bany turc; la instal·lació de plaques solars per una millor eficiència energètica, la implantació d’un nou sistema de ventilació a tot el gimnàs, la col·locació de nous seients a totes les graderies, la neteja i repintat de tota la façana i els interiors, la nova retolació exterior i senyalítica, així com l’ampliació del nombre de banys del pis inferior.

A més a més, des de l’Ajuntament també s’ha impulsat l’adquisició de nous materials pel gimnàs, la reforma del sostre del poliesportiu i la instal·lació de llums led a l’edifici. “Unes millores eficients, sostenibles i adaptades a les persones amb mobilitat reduïda”, ha explicat l’alcalde constantinec Òscar Sánchez, el qual ha estat acompanyat de l’alcalde tarragoní Josep Fèlix Ballesteros, el qual ha afegit que a Constantí i Tarragona els “agermana l’època romana, les seves carreteres i el riu Francolí”, “estem molt orgullosos del vincle que mantenim”.

El Tarracvs, mascota de Tarragona 2018, amb el Pavelló Poliesportiu Municipal de Constantí al fons, tampoc es perdrà cap competició a partir del dia 22 de juny. Foto: David Aymerich.

Ballesteros s’ha mostrat agraït també amb el municipi i ha celebrat que els Jocs Mediterranis, finalment, siguin l’esdeveniment olímpic de la província de Tarragona i les 14 seus que conformen aquest projecte comú amb un “treball simfònic on ningú desentonarà”. “Des del primer moment hem pensat que és un projecte de territori”, ha declarat Ballesteros en l’acte inauguració d’una remodelació exemplar a menys d’una setmana de donar el tret de sortida als Jocs. Això ja és aquí.

Cal recordar que Constantí tindrà l’honor de gaudir, gràcies a l’halterofília, de la campiona nacional Lidia Valentín, plata als Jocs Olímpics de Pequín 2008, campiona mundial l’any 2017 i quatre vegades campiona d’Europa, els anys 2014, 2015, 2017 i 2018.

Constantí ha confeccionat una zona d’aigües de luxe per rebre els seus esportistes i ‘gladiadors’. Foto: David Aymerich.

A continuació, incloïm les categories i sessions de competició d’halterofília a Constantí:

Dissabte 23 de juny: 15:00h – Masc. 62kg / 18:00 – Fem. 48kg.

Diumenge 24 de juny: 12:00h – Masc. 69kg / 15:00 – Fem. 53kg / 18:00h – Fem. 58kg.

Dilluns 25 de juny: 12:00h – Masc. 77kg / 15:00 – Fem. 63kg.

Dimarts 26 de juny: 12:00h – Masc. 77kg / 15:00 – Fem. 69kg / 17:00h – Masc. 94kg.

Dimecres 27 de juny: 12:00h – Fem. 75kg / 15:00 – Masc. 105kg.

David Aymerich