.

.

TOTS 21

Imatge d’un instant de la representació de Raperes i Vells, aquest dissabte a Tarragona. Foto: Eloi Tost

En grups de dos o tres participants els joves han fet batalles de galls en les quals han simulat disputes entre Tarragona i Reus o entre els diferents tipus de festa major. Entre el 9 i el 16 d’agost han preparat els textos, que han combinat la crítica social habitual de Dames i Vells i l’estètica i el ritme del rap. S’hi han mencionat problemàtiques locals com la situació de l’amfiteatre romà i s’han citat personatges com l’exalcalde de la ciutat Josep Fèlix Ballesteros o els polítics Albert Rivera i Santiago Abascal.

“Ho vam plantejar com un laboratori, no hi havia una fórmula exacta de com havia de ser i al final ha sortit com una mena d’híbrid”, ha explicat Oriol Grau. El taller era gratuït i obert a tothom, i Grau ha reconegut que a mesura que avançaven les sessions tenien menys participants, en part per la dificultat d’escriure versots i haver-los d’interpretar en públic. “Hi ha gent que hi té traça”, ha afirmat l’actor.

El públic ha omplert la plaça de Dames i Vells i ha gaudit dels versos, que han seguit amb riures i aplaudiments al ritme de la música. La jornada, organitzada pel Ball de Dames i Vells, també ha comptat amb un concurs de versots, un altre de transvestits, un DJ i una fideuada popular.

Eloi Tost