.

.

TOTS 21

DSC07193

Josep Maria Andreu és un dels homes més buscats dels últims dies a Can Nàstic. El president de l’ascens grana, l’home sobre el que gira un projecte que com diu ell diu “semblava condemnat a la desaparició”, s’ha convertit per mèrits propis i esforços suficients en el cap visible del nou Nàstic que ha tornat a segona A.

Josep Maria Andreu és un president amb experiència a la LFP a segona A i a primera on va ser president mitja temporada. Que espera de l’actual segona A?

Espero una molt bona temporada. Crec que ha de ser divertida i emocionant i el Nàstic ha de ser un equip competitiu.

Nosaltres hem de ser realistes i tocar amb els peus a terra. Sumar 50 punts i seguir a la LFP. Hem de tenir molt clar d’on venim ara. Pujar de segona B és molt difícil i el Nàstic afortunadament ho ha aconseguit. Hem de saber gaudir dels moments.

Nosaltres no renunciem a res tenim un projecte ambiciós i il·lusionant. Fa uns anys quan vam baixar a segona B vaig dir que pujaríem en 5 anys a primera i esperem que ara podem repetir.

Econòmicament pujar a segona A era l’única sortida?

Nosaltres vam estar al Nàstic en una situació límit en un club que tenia més opcions de desaparèixer que de seguir. Hem reduït la deute en 2 milions d’euros ara tenim encara dues o tres temporades difícils per complir amb l’amortització del deute. Tot i això l’ascens ens ha d’ajudar molt econòmicament per seguir eixugant el forat que tenia la SAE. Amb els nous ingressos podem començar a amortitzar capitals sense fer ampliacions de capital de la SAE.

Ja sap quines seran les quantitats que ingressarà el Nàstic per pujar?

En principi són 2,5 milions de televisió i 500.000 euros en patrocinis de la LFP.

Amb el nou conveni televisiu podem arribar als 4 milions d’euros. La gent és molt optimista per tancar aquest nou acord incrementar 1 milió d’euros els ingressos dels clubs.

On situen el número de socis?

 Ens agradaria per dir una xifra rodona arribar als 6.000 socis per començar la lliga. A partir d’aquí si l’equip va bé i enganxa a la gent podem arribar als 9.000 com ja va passar l’any de l’ascens. L’any que pugem érem 6.000 quan comença la temporada.

Fins ara el Nàstic ha fet oficials les incorporacions de Iago Bouzon, Moussa, Xisco Hernández i Fali, falta un davanter i un altre fitxatge?

S’estan fent bé les coses estic convençut que aquesta temporada el Nàstic tindrà un equip molt competitiu com els dos darrers anys. Nosaltres tenim un bloc que volem mantenir i a partir d’aquí aquests retocs per competir amb garanties a segona A.

El davanter que es fitxi, que es fitxarà, l’estem buscant. Molts jugadors de la lliga espanyola marxen a l’estranger i paguen bastant millor que aquí, és un dels problemes que tenim.

Ja han parlat amb l’Ajuntament de la possible subvenció i les reformes del Nou Estadi?

Tenim previst reunir-nos aquesta setmana amb ell per saber les obres que es pugui fer a l’estadi. Estem pendents de com evoluciona les obres ens agradaria alguna intervenció en la infraestructura.

Aquest any el Nàstic no lluirà la publicitat de Tarragona. Que significa l’arribada de Sorigué?

Sorigué té molta vinculació a Tarragona i va creure en el nostra projecte. Els vam convèncer l’aposta ha estat bona i estem molt contents.

Tarragona seguirà estant a la samarreta és un projecte de ciutat.

Fins quan seguirà Josep Maria Andreu?

Jo ara no em puc plantejar aquesta situació. Jo vaig assumir ser president del Nàstic en aquesta segona etapa. Les coses han sortit bé.

Tenia dos objectius. El primer era arreglar el tema econòmic i la segona era pujar a segona A. Ho hem aconseguit i ara estem més vius que mai quan ens donaven per morts. Aquesta és una decisió que no em vull plantejar.

Quim P. Casadesús