TOTS 21

Foto de família dels aguardonats. Foto: Cedida

La Fundació Gresol va celebrar ahir a la nit, a Reus, amb una destacada participació de representants de tots els àmbits del territori, la gala de lliurament de la catorzena edició dels Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència. La trobada compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus i, en especial, de la regidoria d’Empresa i Ocupació que destaca cada any com un dels grans referents socioeconòmics i culturals de la província de Tarragona.

Els Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència, enguany promoguts per la Fundació Gresol i El Círcol de Reus, en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus, tenen com a objectiu reconèixer la tasca de persones, entitats i organismes que sobresurten en diferents disciplines professionals, com ara la tecnològica, la literària i periodística, l’esportiva, la mèdica, cultural o l’arquitectònica, entre d’altres. A més a més, dedica una de les seves distincions a posar en valor la trajectòria d’un català il·lustre.

Els guardons reben, any rere any, el suport d’un important nombre de representants de tots els sectors de la societat civil de les nostres comarques. L’edició de 2021, presentat per una de les sòcies de la nostra fundació, Montse Bes, ha tornat a esdevenir un gran èxit, amb la presència de personalitats de tots els àmbits, des del polític, econòmic i empresarial a l’educatiu, administratiu, cultural, esportiu i social en general.

La gala dels XIV Premis Gaudí Gresol s’ha celebrat entre les 19:00 i les 21.00 hores. Prèviament, tots els guardonats han signat el Llibre d’Or de la Fundació Gresol.

Els premiats de la catorzena edició són:

Llucia Ramis (Literatura)
Esteve Camps (Arquitectura)
Jordi Juan (Periodisme)
Núria Salán (Tecnologia)
Josep M. Campistol (Medicina)
Jordi Basté (Ràdio)
Silvia Marsó (Arts Escèniques)
FC Barcelona Femení (Esport)
Jordi Salas-Salvadó (Català Il·lustre)
Marina Rossell (Música)

Compromís solidari

La Fundació Gresol fa cada any, amb motiu dels Premis Gaudí Gresol, una aportació a un organisme o organització solidària. Tot i que el còctel-sopar solidari en favor de la Creu Roja es va cancel·lar a última hora, com un acte de responsabilitat, per les restriccions anunciades pel Procicat. De totes maneres, la donació recaptada en les inscripcions va ser lliurada amb normalitat a la Creu Roja i els aliments que estaven destinats per al sopar van ser donats, també, a la Creu Roja que ho va distribuir entre les famílies més necessitades,

Personalitats assistents

Tots els premiats van assistir a la gala i van recollir personalment el guardó, que consisteix en un bust de Gaudí de l’escultor Joan Matamala. Algunes de les personalitats que es van encarregar de lliurar els guardons, van ser, el president de la Fundació Gresol, Emili Correig; el vice-president de la Fundació Gresol, Joan Batet; la presidenta del Círcol de Reus, Patrícia Terradellas; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el vice-president d’Epson a Europa i vice-president de Foment del Treball Nacional, Ernest Quingles; la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, M. José Figueras; el director del Diari de Tarragona, Àlex Saldaña; el vice-president i director de Catalunya de Banco Santander, Eduard Miró; l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i Josep M. Cruset, president del Port de Tarragona.