.

.

TOTS 21

Imatge de l’edició 2020 del festival de màgia Abraca… Pobla!. Foto: Ajuntament

La màgia serà l’encarregada d’obrir l’edició 2022 de la Festa Major del Lledó a la Pobla de Mafumet. Serà al punt del migdia i al Pavelló, quan grans i petits podran gaudir de la primera activitat prevista per a la celebració en honor de la patrona del municipi, una Mare de Déu del Lledó a qui els habitants de la Pobla dedicaran enguany una vintena de propostes culturals, lúdiques, litúrgiques i, per damunt de tot, segures.

En aquest sentit, la limitació en l’aforament dels diversos actes previstos, així com l’ús obligatori de mascareta en tot moment i l’obligatorietat de mostrar el passaport Covid seran un cop més tres de les mesures que regiran aquests dies festius, amb l’objectiu que tothom pugui gaudir d’unes festes segures.

Aquesta ha estat la màxima prioritat del consistori a l’hora d’elaborar un programa que aposta per les activitats familiars i en espais amplis, per garantir la màxima participació possible sense deixar de banda els protocols vigents en matèria de salut. Per això, el Pavelló municipal i el seu entorn més immediat esdevindran epicentre de la Festa Major i concentraran la meitat de les activitats previstes.

La primera d’elles serà la 9a edició del festival de màgia Abraca… Pobla!, que oferirà la seva gala familiar al punt del migdia d’aquest dissabte, 22 de gener. L’argentí Christian Miró presentarà un espectacle que combina el mil·lenari art de les ombres xineses, la ventrilòquia i l’il·lusionisme. Un xou pensat per a tots els públics i que per primera vegada arriba a Catalunya, després d’haver fet temporada al Teatre Príncipe Gran Vía de Madrid.

L’endemà diumenge, en sessió de matí i tarda, els infants i joves tenen una cita amb el Parc d’infables i jocs, que obrirà portes a la Carpa del Pavelló i Parc del Bassal amb una oferta lúdica integrada per un futbolí humà 3×3, un circuit de patinets, un toro mecànic i un trenet.

El mateix diumenge arribarà també el torn de la Gran gala internacional de màgia, a les 18h i també al Pavelló. La sessió inclourà les actuacions de Jeff Toussaint (França), Pepe Lirrojo (Aragó) i Fancis Zafrilla (Castella – La Manxa) i Mago Félix (Aragó), en un espectacle únic, especialment creat per a la Pobla perquè tothom pugui gaudir en família amb la millor màgia de l’actualitat.

Ambdues sessions són gratuïtes, amb retirada prèvia d’invitació a través del portal web poblamafumet.koobin.cat. Junt amb les dues sessions del festival Abraca… Pobla!, també s’hi pot adquirir localitats per al concert que Joan Dausà oferirà la nit del 29 de gener (22 h, Pavelló), tot presentant el seu darrer disc ‘Ho tenim tot’; així com per a la representació teatral de l’obra ‘El Tartufo’, que Pepe Viyuela protagonitzarà la tarda del 6 de febrer (19.30 h, Pavelló). L’Ajuntament destinarà la receptació íntegra d’ambdós espectacles, amb un preu d’entrada de 10 i 5 euros, respectivament, a col·laborar amb el Banc d’Aliments.

Les persones empadronades a la Pobla tenen accés prioritari a les localitats fins al 20 de gener, mentre que l’endemà, 21 de gener, la venda d’entrades i la retirada d’invitacions estarà oberta a tothom.

El programa d’actes complet està disponible al web municipal, poblamafumet.cat.

Redacció