TOTS 21

La cantant Laia Cagigal tocarà el proper 30 de novembre a Cambrils

La cantant Laia Cagigal tocarà el proper 30 de novembre a Cambrils

Del 14 al 30 de novembre arriba la sisena edició del Cicle de Jazz i Blues de Cambrils que organitza de nou l’associació Cambrils, la mar de jazz i que compta amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, la Diputació de Tarragona, els serveis territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona i també el patrocini dels vins de la DO Tarragona.

Enguany el cicle ofereix un petit viatge pel jazz i el blues i diversos estils propers com son el funky, la bossanova o el soul gràcies a les actuacions de cinc grups del nostre país de primer nivell com són Arecio Smith Trio, Laia Cagigal Trio, Andreu Martínez Band, Pastor/Boi/Foved i Orgàsmic Trio.  Els concerts tindran lloc a la Bohème (c/Roger de Llúria, 14) els divendres a la nit i al Sidddharta Cafè (Passeig Miramar, 9) els diumenges a la tarda. Els preus de les entrades són molt econòmics: 5 i 3 euros. Hi ha un abonament de 20 euros que s’aconsegueix fent-se soci de l’entitat.

Arecio Smith Trio (Barcelona), amb Arecio Smith (orgue), Caspar St. Charles (bateria) i Dave Wilkinson (guitarra)

L’Arecio Smith és l’organista més versàtil del panorama musical català. Tant és com tocant el jazz electrònic amb els internacionals Astrio, rock amb Sol Lagarto, o la barreja explosiva de funk, soul, rock i psicodèlia dels Phat Fred, sempre ha estat un referent als teclats per els seguidors de la música en directe al país.  En aquesta ocasió se’ns presenta precisament amb els seus companys britànics de Phat Fred per oferir una sessió de música soul jazz inspirada en els trios de orgue Hammond del segell Blue Note de finals dels anys 60 (Divendres 14 de novembre. 23.00h La Bohème. 5 euros).

Orgàsmic Trio (Tarragona, Lleida, Manacor), amb Gerard Masip (bateria), Jordi Mestre (guitarra) i Llorenç Barceló (hammond)

Orgàsmic trio neix a l’escola superior Taller de Músics de Barcelona. Sorgeix amb la intenció de rememorar les formacions d’organ trio dels anys 50 i 60. El seu repertori es basa amb estàndards de jazz… Però sempre sense perdre l’essència del soul i el blues que tant caracteritzava a totes aquestes formacions. Orgàsmic Trio pretenen «desintelectualitzar el jazz i creiem que s’està perdent l’essència,  convertint el jazz en una música cerebral i elitista» (Divendres 21 de novembre. 23.00h La Bohème. 5 euros).

Pastor, Boi i Foved Jazz Trio (València, Barcelona)

En Pere Foved presenta aquest trio format al costat de músics de llarga trajectòria i prestigi com són David Pastor i Marco Boi. Una proposta que parteix de les  arrels del blues i jazz, i on els seus components tenen llibertat màxima per expresar-se amb els seus instruments. Un viatge sonor que va des de les composicions pròpies fins els clàssics i la fusió del jazz / groove més moderna. La cerca de interacció en les melodies i solos en el grup és constant (Diumenge 23 de novembre. 19’30h Siddharta. 3 euros).

Andreu Martínez Band (Barcelona), amb Miki Santamaria (baix) i Dídac Fernández (bateria)

El guitarrista barceloní Andreu Martínez beu d’influències provinents del blues, el pop, el rock progressiu dels 70 i que, fins i tot, en els seus temes, mostra un cert regust del so de Seattle. En aquesta nova formació l’acompanyen a la base rítmica dos músics d’àmplia i trajectòria: Miki Santamaría, al baix i Dídac Fernández, a la bateria. Andreu Martínez és un dels músics més dotats dels nostres dies, i també un dels més inquiets i exuberants. Partint del blues i del jazz però amb la pulsió del funk i la contundència del rock sempre en el punt de mira, la del músic català resulta una proposta d’allò més interessant, així com el seu disc, una obra única i intransferible. Els solos que extreu de la guitarra són vibrants i plens d’autenticitat i energia, així com el timbre i les inflexions de la seva veu… (Divendres 28 de novembre. 23.00h La Bohème. 5 euros).

Laia Cagigal Trio (Barcelona), amb Joel Moreno (guitarra) i Oriol Roca (contrabaix)

La cantant Laia Cagigal, de llarga trajectòria, tria el repertori que li agradaria sentir. Des deel jazz clàssic, les  cançons que ha sentit sempre dels seus músics predilectes. També bossanova, algun bolero i  fins i tot alguna cançó de pop i soul. Ens presenta el concert en un format íntim i intens,  acompanyada només de guitarra i contrabaix, per fer-nos gaudir d’un concert luxós en  contingut i ànima, ja que la complicitat entre els músics traspassa l’escenari i aconsegueix  connectar, entretenir i emocionar al públic. La barcelonina Laia Cagigal és professora al Conservatori de Reus,  sempre ha mostrat indicis de patir la síndrome P.A,M. (personalitat artística múltiple) Les manifestacions són clares: és aparentment canviant en gustos i estètiques, no es compromet amb les etiquetes però està totalment entregada al fet artístic (diumenge 30 de novembre. 19’30h Siddharta. 3 euros).

Sis edicions i més de 30 grups

Des de la seva posada en marxa l’any 2010, el Cicle de Jazz i Blues de Cambrils ha ofert durant aquests cinc anys més de 30 actuacions de músics de primer nivell ja sigui del Camp de Tarragona o de la resta de Catalunya.

Així, han passat per Cambrils artistes joves i consagrats com ara Lewis Enma & BCN Fireballs; Big Mama & Victor Puertas; Amadeu Casas Trio; Miguel Talavera Power Trio, Xavier Reija Electric Trio, Apel·les Carod Quartet, Quico Pi de la Serra, Xavier Baró, Gerard Marsal Trio, Strombolli Jazz Band, Pau Terol Trio, Bogaloo Stompers, Amadeu Casas, Carpaccio Bit, Jorge Varela Trio o Bernat Font Trio, entre d’altres.