.

.

TOTS 21

La nova App de Perafort i Puigdelfí

La nova App de Perafort i Puigdelfí

L’Ajuntament de Perafort ha posat en marxa l’App Perafort i Puigdelfí a punt!, una aplicació de
participació ciutadana que té l’objectiu de convertir-se en un canal de comunicació bidireccional, entre
el consistori i els habitants del municipi.

Amb aquesta App, els veïns i veïnes podran informar l’ajuntament de les incidències que es trobin al carrer, com per exemple, papereres malmeses o arbres caiguts.

El funcionament d’aquesta aplicació és molt senzill. Aquelles persones que vulguin comunicar l’existència d’un desperfecte al carrer, tan sols cal que obrin l’app i facin una fotografia de la incidència que volen comunicar.

El sistema en geolocalitzarà la ubicació i d’aquesta manera, es crearà l’avís que s’envia a l’Ajuntament, el qual es posarà a treballar en la seva resolució. A partir d’aquí, el consistori anirà informant de l’estat dels treballs fins al moment en què es solucioni el desperfecte.

A banda d’aquesta utilitat, l’App Perafort i Puigdelfí a punt! també serveix perquè els veïns i veïnes puguin donar la seva opinió respecte als temes d’interès que afectin el municipi. Així doncs,a través de l’apartat d’enquestes de participació ciutadana, podran donar la seva opinió i formar part activa en la gestió municipal.

D’altra banda, l’App Perafort i Puigdelfí a punt! és també una eina perquè l’Ajuntament pugui comunicar-se amb els habitants del municipi. En aquest sentit, l’aplicació disposa d’un apartat de notícies en què s’hi recullen informacions d’interès que afecten al poble, com per exemple, talls de carrers o talls imprevistos del subministrament de l’aigua o la llum.

Així mateix, l’aplicació té un apartat d’agenda on hi ha penjada la informació relativa als actes lúdics o festius que s’han de celebrar a Perafort i Puigdelfí, per tal que els veïns n’estiguin assabentats en tot moment.

L’App Perafort i Puigdelfí a punt! ha estat desenvolupada per l’empresa Technodac, que té seu a Tarragona i que també ha desenvolupat aplicacions similars per als ajuntaments de Tarragona, La Pobla de Mafumet i Ascó. L’App es pot descarregar de manera gratuïta i està disponible per a iOS i Android. A més els usuaris no cal que proporcionin cap dada personal per tenir-hi accés.

L’ajuntaent de Perafort ha volgut fer un pas endavant amb aquesta aplicació pel que fa al foment de la participació ciutadana en la gestió del municipi. Segons explica l’alcalde, Joan Martí Pla i Pla: “Creiem que és positiu que els veïns i veïnes de Perafort i Puigdelfí disposin d’una eina amb la que es poden comunicar amb l’Ajuntament per fer-hi sentir la seva veu. Per la nostra banda, aquesta App ens permet també arribar a tots els habitants del municipi per comunicar-los tot allò que creiem rellevant. En definitiva, Perafort i Puigdelfí a Punt! és una aplicació útil i de gran utilitat per a tothom”.