TOTS 21

El Comitè de Competició ha incoat un procediment disciplinari extraordinari a Huesca i Nàstic, a petició de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF), després que aquesta i LaLiga rebessin un informe de la UEFA sobre «indicis clars que s’ha pogut alterar el resultat» en el partit que van jugar la passada jornada.

L’expedient ha de ser resolt en les properes hores i respon a conductes que podrien ser contràries a les normes generals i la petició de la seva apertura és la primera actuació de la vicepresidència d’Integritat de la RFEF, que encapçala Ana Muñoz, creada fa una setmana.

La RFEF i La Liga van rebre a principis d’aquesta setmana un informe de la UEFA que indicava que el seu soci per a monitoritzar els resultats de les cases d’apostes «va observar moviments fluctuants i extranys per a un partit d’aquest tipus» en països com Rússia, Xina i Ucraïna.

Es tracta «d’apostes sorprenents, que no responen ni al tipus d’equips, ni a l’interès», segons l’empresa que treballa amb la UEFA.

Vint-i-quatre hores després d’una primera comunicació de la UEFA, el passat dia 29 la RFEF va tenir l’informe definitiu, que conclou que hi ha indicis clars que s’ha pogut alterar el resultat del partit, que va acabar amb la victòria del Nàstic per 0-1.