.

.

TOTS 21

Jornada festiva i molt participativa la viscuda aquest dissabte a Riudecanyes amb la celebració de la desena edició del Tastaverd, la Fira dels Sentits. Enguany, aquest esdeveniment que és un referent del calendari festiu de la comarca del Baix Camp i molts altres punts de Catalunya, ha servit per a recordar la feina feta l’última dècada gràcies a tots els veïns, veïnes i associacions del municipi que treballen intensament la resta de l’any per fer possible que el Tastaverd sigui un èxit.

Aquest dissabte el temps va acompanyar i de bon matí ja es veien desenes de persones passejant pels carrers i places de Riudecanyes. La Consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, va ser l’encarregada d’inaugurar oficialment la Fira dels Sentits. Aquesta trobada anual vol, en primer lloc,  promoure els valors de l’agricultura tradicional i ecològica i els seus productes, reivindicar la tasca de les persones que treballen la terra i donar la importància que es mereix als oficis antics i treballs artesanals a través dels diverses activitats que s’organitzen.

El Tastaverd es configura amb un programa extens d’actes, com ara exposicions diverses  o activitats esportives i de lleure, que es complementen a la perfecció amb  altres elements fixes com la mostra d’oficis relacionats amb la tradició rural, la presència de paradetes artesanes pels carrers o l’àmplia oferta gastronòmica què permet els assistents conèixer els diferents restaurants de Riudecanyes o tastar àpats com la clotxa o la llonganissa amb pa torrat a la pista de l’Eura que organitzen les entitats del poble.

Acabada aquesta desena edició, els organitzadors ja pensen en l’edició del 2018, en les novetats que hi podrien haver i, sobretot, fan balanç d’un Tastaverd que enguany ha estat molt especial per la commemoració del desè aniversari.