.

.

TOTS 21

Imatge d'un simulacre sobre seguretat al Port.

Imatge d'un simulacre sobre seguretat al Port.

Sota el lema ‘ La seguretat és la meva responsabilitat ” , Euroports ha desenvolupat durant tot el dia d’avui una jornada especificada centrada en els riscos laborals . Diverses activitats teòriques i pràctiques han ocupat a més de 80 persones durant tot el dia , començant a les 7.45h i finalitzant a les 18h. Membres de la plantilla de Euroports, així com de col · laboradors d’Estarraco, Prevenport i l’Autoritat Portuària de Tarragona han participat en aquesta jornada que en el seu desenvolupament ha comptat amb xerrades explicatives i exercicis pràctics .

Les seus del programa han estat les dependències de Euroports al moll Castella i la terminal de càrrega general situada al moll Cantàbria. Entre les activitats pràctiques s’ha efectuat un simulacre d’accident i una sèrie de rutes a peu per la terminal per detectar riscos , entre altres propostes .

Foto de família de la jornada.

Foto de família de la jornada.

L’objectiu principal de la jornada de seguretat és posar de manifest la necessitat de respectar els procediments determinats per l’empresa que conformen el nucli essencial de la lluita contra la sinistralitat laboral . La idea rere la campanya és fer participar a tots els treballadors de Euroports de la següent premissa: tots els accidents laborals són evitables si es respecten les normatives.

A mig matí s’ha dut a terme un simulacre d’accident a la terminal , que escenificava l’atropellament d’un operari. Aquest i la resta d’exercicis han servit per comprovar la fiabilitat de les normatives de rescat de ferits i seguretat , en què han participat els mateixos treballadors de Euroports , i que han comptat amb el suport del personal d’ambulàncies i policia portuària . S’ha comprovat in situ la perfecta coordinació i efectivitat dels diferents actors.

Aquest esdeveniment de prevenció se celebra des de fa anys a Euroports , i en aquesta ocasió ha tingut lloc al mateix temps en les 23 terminals que el Grup gestiona a Europa. El simulacre de rescat ha comptat amb la presència del tinent d’Alcalde de l’ Ajuntament de Tarragona, Victòria Pelegrí,  el director de l’Autoritat Portuària, Francesc Sánchez.