TOTS 21

Aquest matí s’està celebrant la VII Simulació del Parlament Europeu. Foto: Ajuntament

La Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV), el centre Europe Direct Tarragona (EDTgn) i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona han organitzat avui, en sessió en línia, una nova simulació del Parlament Europeu. Una vuitantena d’estudiants de la URV han conegut per mitjà de la docència i la simulació, l’estructura i les funcions de la institució parlamentària europea i la tasca dels diputats que la representen.

Durant tot el matí, els alumnes s’han convertit en eurodiputats per un dia per debatre entorn de quatre grans temes de la política europea: Green Deal (Pacte Verd Europeu), les migracions al Mediterrani, les relacions entre el Regne Unit i la Unió Europea, i la transformació digital de la UE.

La dinàmica ja s’ha validat altres anys. Els participants es reuniran en grups polítics i en comissions parlamentàries, per treballar prèviament la sessió plenària. En la simulació hi haurà quatre grups polítics: democratacristians europeus, socialdemòcrates, liberals i esquerra verda; així com quatre comissions parlamentàries: Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària; Afers Exteriors; Ocupació i Afers Socials; i, finalment, Indústria, Recerca i Energia. A migdia, es presentaran quatre propostes de resolucions, que seran debatudes i votades en una sessió plenària telemàtica. L’exvicepresident del Parlament Europeu Joan Colom, membre de la Mesa en la V legislatura, de 1999 a 2004, serà qui presidirà des de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona aquest Ple en línia.

Redacció