.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu de les obres al centre penitenciari. Foto: ACN

Imatge d'arxiu de les obres al centre penitenciari. Foto: ACN

Aquest dilluns a excepció d’ICV-EUiA que s’ha abstingut, els grups municipals de l’Ajuntament de Tarragona han votat a favor (25 vots) i de forma urgent i fora de l’ordre del dia del plenari, per tal que aquesta setmana es signi l’acord entre el consistori tarragoní, el del Catllar i la Diputació per impulsar definitivament el Centre Penitenciari de Mas d’Enric que s’ha previst inaugurar durant el 2015.

L’acord es firmarà aquest dimecres 30 d’abril amb el conseller de Justícia, Germà Gordó, i suposa, entre altres, l’arranjament dels accessos i el seu finançament, les vies d’entrada i les actuacions administratives pendents.

La Diputació de Tarragona avançarà un total d’1 milió d’euros per construir una gran rotonda (250 mil euros) a la carretera de Santes Creus i un vial d’accés al nou centre penitenciari (857 mil euros), i després el departament de Justícia de la Generalitat retornarà els diners en diferents anualitats.

Església de Bonavista i restauració de La Muralla

L’Ajuntament ha aprovat també avui definitivament el pla especial per fixar les condicions d’ordenació de l’església en els terrenys del centre parroquial de Santa Maria de Bonavista. D’altra banda, s’ha aprovat l’esborrany de conveni entre el departament de Cultura de la Generalitat, l’Institut Català del Sòl i el consistori per a l’impuls del projecte definitiu de restauració de la Muralla. La intervenció té un pressupost de 270.000 euros i serà finançat a parts iguals entre l’Ajuntament i l’Incasòl, en aplicació de l’1% Cultural.