TOTS 21

El president del Govern, Pere Aragonès, acompanyat del vicepresident, Jordi Puigneró, i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, dirigint-se a la reunió del consell executiu. Foto: ACN

ERC guanyaria les eleccions amb una forquilla d’entre 39 i 40 escons i superaria el PSC com a força més votada, segons un sondeig de ‘La Vanguardia’. Els socialistes, que van guanyar les eleccions del 14-F en vots però van empatar amb ERC en escons, mantindrien els 33 diputats o en podrien sumar un més, mentre que Junts podria perdre’n cinc i obtenir-ne 27. També perdria representació la CUP, que dels nou diputats passaria a sis o set. En canvi, En Comú Podem sumaria dos escons més, fins als 10. Pel que fa el PP, duplicaria la xifra d’escons i podria passar dels tres actuals als set a costa de Ciutadans, que rebaixaria a la meitat els sis diputats actuals. Pel que fa VOX, també perdria força i quedar-se amb vuit davant els onze actuals.

El sondeig de ‘La Vanguardia’, elaborat per GD3, es va dur a terme fa pocs dies, entre el 20 i el 22 de setembre, abans de la detenció i posterior alliberament de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l’Alguer. Per a la seva formació, la mostra projecta un descens de 27 diputats i si ara se celebressin eleccions les forces independentistes seguirien sumant majoria absoluta per la part baixa de les forquilles d’ERC i la CUP, fins als 72 escons. Pel que fa el PDeCAT seguiria sense entrar al Parlament.

D’altra banda, l’enquesta preveu un índex de participació del 62%, percentatge que suposa deu punts més que en les eleccions del 14 de febrer.

La mostra també conclou que els enquestats fan una valoració negativa dels primers 100 dies de Govern i determina que el 80% rebutjaria una DUI i aposta per una negociació amb l’Estat, segons ‘La Vanguardia’.

ACN