.

.

TOTS 21

El senador per ERC, Josep Rufà. Foto: ERC

El senador republicà, Josep Rufà Gràcia, ha preguntat oralment, durant la sessió de control del Senat, a la vicepresidenta tercera i ministra de transició ecològica, Teresa Ribera Rodríguez, sobre la situació amb què es troben les al·legacions que diverses persones, institucions, col·lectius i sindicats agraris van presentar respecte al projecte de la línia de Molt Alta Tensió (MAT).

Rufà ha denunciat al llarg de la seva intervenció que el termini de presentació de les al·legacions va ser en període estival i només de trenta dies i, tot i això, ha exposat que «lanzamos una cantidad suficiente para demostrar que el territorio estaba en contra de esta obra prevista, una obra privada». I, ha volgut recordar a la vicepresidenta que comarques com el Baix Penedès, l’Alt Camp, el Baix Camp, el Priorat, de la provincia de Tarragona, encara estan esperant la resposta a aquestes al·legacions.

A més, Rufà també ha recriminat a la vicepresidenta que, durant aquest mateix any, va presentar un seguit de preguntes escrites al Senat sobre aquest mateix tema, i el govern de l’Estat no ha respost, tot havent passat la data límit. Això, segons els republicans, evidència la manca d’interès per part de l’Estat per resoldre aquesta qüestió, ha lamentat el republicà.

El senador ha recordat també en la intervenció que la seva companya Laura Castel Fort, ja va fer, el setembre de 2021, una interpel·lació al govern espanyol que es va transformar en una moció que els republicans van aconseguir aprovar amb una àmplia majoria de la cambra alta.

«La energía se debe producir cerca de donde se consume, pero con este proyecto privado estamos haciendo producir la energía en otro territorio que no la necesita para exportarlo a otro territorio que sí que la necesita, queremos saber si su posición ha cambiado», ha afegit Rufà al final de la seva intervenció.

Per la seva part, la vicepresidenta tercera s’ha compromès a compartir, un cop tinguin tota la documentació, el número i la procedència de totes les al·legacions. A més, ha reconegut que aquest cas és particularment simbòlic per la mala combinació entre l’àmbit local i l’ampli. «Esperamos contar con Catalunya para encontrar soluciones para que el volumen generado en la comunidad sea similar al que se consume», ha finalitzat la vicepresidenta.

Redacció