.

.

TOTS 21

Imatge de la diputada tarragonina al Parlament Raquel Sans, que podria ser una de les opcions per a encapçalar la candidatura republicana a la demarcació.

ERC escollirà per primàries tots els candidats de les demarcacions i no només el cap de llista per Barcelona. Així ho estableix el reglament intern que ha aprovat el Consell Nacional d’aquest dissabte. El nou reglament també incorpora la delegació de vot, un mecanisme dirigit especialment a les persones «represaliades», però també aquelles persones que disposin d’un permís de maternitat. Els candidats o candidates a les quatre demarcacions podran recollir avals per participar de les primàries del 8 al 18 de novembre. La llista definitiva es configurarà a través dels congressos comarcals a finals de novembre i serà ratificada al pròxim Consell Nacional previst per al 12 de desembre.

La principal diferència del nou procediment respecte als anteriors és l’elecció dels candidats via primàries. De cara a les propers eleccions, els republicans escolliran per primàries els caps de llista de les diferents demarcacions. Així, no només escolliran el candidat o candidata per Barcelona, que sempre és el presidenciable, sinó també el de Girona, Lleida i Tarragona.

Aragonès confirma que vol ser el candidat d’ERC a les eleccions

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès 

Coincidint precisament amb la celebració del Sanedrí republicà, el coordinador general, Pere Aragonès, ha confirmat que aspira a ser el candidat d’ERC a les eleccions previstes pel 14-F: «Em poso al servei d’Esquerra Republicana per ser candidat a la presidència de la Generalitat», ha explicat en una carta a l’Ara, aquest dissabte.

El també vicepresident de la Generalitat amb funcions de president diu que assumeix que li arriba el torn abans d’hora, i que fa el pas perquè «els que haurien de ser-hi, l’Oriol Junqueras i la Marta Rovira, no ho poden fer a causa de la repressió».

Aragonès s’haurà de presentar ara a unes primàries internes que l’han de confirmar com a candidat.

ACN