.

.

TOTS 21

Laura Castel al Senat. Foto: Cedida

Laura Castel al Senat. Foto: Cedida

La senadora d’ERC per Tarragona, Laura Castel, ha preguntat aquest dimarts a la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, si “el Gobierno té un projecte d’adequació i millora de l’autovia A7 al seu pas per Tarragona. I en cas que el tingui, si aquest inclou la possibilitat de cobertura de la via”.

ERC ha preguntat en diverses ocasions sobre la via, un traçat per on passen una mitjana de 50.000 vehicles diàriament –un 20% dels quals són pesats– i que limita amb terrenys urbanitzats.

Al 2017 els republicans van demanar l’allargament de les incorporacions i desviaments de trams com el d’incorporació de la sortida 1160B. A dia d’avui aquest es troba tancat ja que només fa 70 metres i per complir la normativa hauria d’arribar als 1.000.

Al 2018 van preguntar sobre la contaminació acústica de la via. I malgrat que el Senat havia aprovat per unanimitat la instal·lació de pantalles acústiques, la solució del Ministeri va ser reduir la velocitat a 80km/h. Al 2020 van tornar a demanar que la via s’adaptés a la normativa.

La cobertura de l’A7, exposa Castel, “generaria un espai més amable pels veïns i eliminaria la fractura que pateix Tarragona entre centre i nord”. I explica que afegint un nou enllaç “s’evitaria que tot el trànsit Nord-Llevant entrés al centre urbà per vies que no el poden absorbir”.

Per la seva banda, la ministra Sánchez ha respost que el canvi en la mobilitat de Tarragona ve motivat per la liberalització de l’autopista AP7 a l’agost de 2021. Segons la ministra, impulsar actuacions a les vies paral·leles a l’AP7 “no és eficient des del punt de vista econòmic, social i mediambiental” i que és preferible “millorar la funcionalitat i accessibilitat de l’AP7 que construir una nova infraestructura”.

Una resposta que no ha convençut als republicans, que en cap moment demanen una nova infraestructura sinó l’arranjament dels accessos de l’actual via i la reducció de contaminació acústica pels veïns.