TOTS 21

Imatge de la taula presidencial. Foto: Cedida

El divendres, 11 de juny, es va lliurar el Premi Messer per novè any a estudiants de segon curs de grau d’Enginyeria Química (GEQ), i el mateix Premi en la seva segona edició per a estudiants de Bioprocesos Alimentaris (GEBA).

El lliurament d’aquests premis va tenir lloc de manera virtual i va ser presidida pel Dr. Francesc Medina, Vicerector d’Innovació i Transferència del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Dra. Montse Ferrando, Directora de l’Escola Superior Tècnica d’Enginyeria Química (ETSEQ), Rubén Folgado, President de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i Director General de Messer Ibèrica, el Dr. Azael Fabregat, corresponsable de 2n curs del grau de GEQ, la Dra. Silvia de Lamo, responsable de 2n curs del grau de GEBA i Jordi Soler, responsable d’aplicacions de gasos de Messer Ibèrica. En l’acte van participar més de 70 estudiants de totes dues especialitats.

L’equip guanyador del GEC. Foto: Cedida

L’equip guanyador del GEBA. Foto: Cedida

La defensa dels projectes dels estudiants d’Enginyeria Química ha pogut realitzar-se el mateix 11 de juny al matí de manera presencial al Campus de Sescelades de la URV, mentre que la defensa dels estudiants de GEBA es va dur a terme de manera telemàtica el dia anterior.

Un total de nou equips formats per futurs enginyers químics van presentar en l’exterior del complex de la ETSEQ els seus projectes integrats que tenien per títol Refineria vs. BIOrefinería: comparant la seva sostenibilitat en el cas de producció d’acetona. L’equip guanyador està format per Marc Jardí (líder del grup), Carlos Catalán, Mar Fontané, Iván Ibáñez, Carlos Luque, Adrián Olmedo, Joan Puig i Leyre Schmidt.

Els equips aspirants de GEBA van defensar els seus projectes sobre el disseny d’una planta de producció de gelat a base de quefir. Finalment, els guanyadors han estat Alba Marco (líder del grup), Marta Armengol, Pau Tondo i Andrei Caballol.

El jurat del Premi ha estat format per professors de la Universitat i personal de Messer, els qui han tingut en compte les valoracions globals dels projectes, la seva presentació i el coneixement demostrat pels integrants de cada grup i han valorat sobretot l’ús de gasos industrials en els processos dissenyats dins dels projectes.

Rubén Folgado va subratllar en la seva intervenció que iniciatives com aquest premi són una mostra de la implicació i del compromís del nostre sector i de les empreses que el formen amb aquest territori i en particular amb la formació i recerca. “La URV, i especialment la ETSEQ, són la principal pedrera de talent de la nostra indústria. Al mateix temps les empreses situades en el polígon petroquímic de Tarragona són la principal sortida professional dels estudiants que es graduen en la URV en les àrees relacionades amb la química.”

El Vicerector Dr. Medina va afirmar que el Premi Messer és un exemple del camí conjunt de les empreses químiques i la Universitat. La proximitat al sector químic augura un futur prometedor per als estudiants i el seu desenvolupament professional.

Messer col·labora des de 2013 amb la URV promovent aquests premis dins del conveni marc signat amb la Universitat, a més participa en el Premi Work Experience per a estudiants de Màster de la ETSEQ, i atorga un altre premi per a estudiants de MBA amb millor expedient acadèmic.

Redacció