Entra en funcionament la depuradora de la presó de Mas d’Enric

Els conselers Rull i Mundó, amb l’alcalde del Catllar. Foto: Tarragona Ràdio

La depuradora que sanejarà les aigües residuals del centre penitenciari de Mas d’Enric ha entrat en funcionament. El conseller de Territori, Josep Rull, i el de Justícia, Carles Mundó, han cursat una visita a unes instal·lacions que han tingut un cost de 2,1 milions d’euros.

La planta, que també dóna servei a diverses urbanitzacions del sector oest del Catllar, ha suposat una inversió de 2,1 milions d’euros.

Es tracta de la primera de les tres peces que integraran el sistema de tractament d’aigües residuals de tot aquest sector. La Generalitat preveu que abans de l’estiu es posarà en marxa una segona planta.

La presó del Catllar, que ha buidat la de Tarragona i està rebent reclusos de la Model de Barcelona, compta amb mig miler d’interns i la previsió és arribar als 800 de cara al setembre.

A la comarca del Tarragonès hi ha actualment 12 depuradores, que donen servei al 95% de la població de la comarca. D’aquí al 2021, el Govern català preveu destinar 21 milions d’euros en actuacions de sanejament. L’alcalde del Catllar, Joan Díaz, ha celebrat l’entrada en funcionament d’una planta llargament reivindicada però ha recordat que encara n’hi ha dues de pendents.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *