.

.

TOTS 21

El secretari general del Departament, Ricard Font, i els alcaldes i alcaldesses de Cambrils, Vila-seca, Salou, Tarragona, la Canonja i Reus, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, s’han reunit avui per tractar sobre les principals conclusions d’aquest anàlisi. Foto: Govern

Els treballs per posar en marxa el nou tren-tramvia del Camp de Tarragona començaran l’any vinent. La primera fase tindrà un cost estimat de 150 MEUR i unirà Cambrils i Vila-seca. Més enda-vant, Vila-seca connectarà amb Tarragona i Reus amb un traçat nou que s’haurà de definir en els propers mesos però que no utilitzarà la línia ferroviària actual d’Adif. Aquest dilluns representants del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori han exposat als alcaldes de la regió el resultats de les al·legacions que van presentar els municipis.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori licitarà en les pròximes setmanes la redacció del projecte constructiu del primer tram del tren-tramvia del Camp de Tarragona, entre Cambrils i Vila-seca, un cop analitzades les al·legacions i informes rebuts durant el tràmit d’informació pública, audiència, informació institucional i consulta de l’estudi informatiu. El secretari general del Departament, Ricard Font, i els alcaldes i alcaldesses de Cambrils, Vila-seca, Salou, Tarragona, la Canonja i Reus, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, s’han reunit avui per tractar sobre les principals conclusions d’aquest anàlisi, les aportacions del territori i informar sobre  els pròxims treballs per a la definició l’actuació.

Així, Font ha exposat que el Departament ha optat per un traçat independent de la xarxa ferroviària d’Adif en servei, cosa que que permet adoptar l’ample estàndard europeu i ofereix més possibilitats a l’hora d’adquirir el material mòbil i de gestionar el servei. El disseny d’aquest nou sistema de tren-tramvia tindrà característiques tramviàries, tant pel que fa al material mòbil com per a la infraestructura als nuclis urbans, i permetrà assolir velocitats de fins a 100 Km/h als trams interurbans. Durant la redacció del projecte constructiu, s’analitzarà el sistema d’energia, amb l’objectiu de disposar d’un sistema sense catenària als àmbits densament poblats.

Actualment, el 90% de la mobilitat al Camp de Tarragona és interna i la quota modal global del transport públic és del 18%. L’objectiu principal de la nova xarxa és fer créixer la quota modal del transport públic fins al 25% mitjançant l’establiment de serveis ràpids per a la mobilitat interurbana, accessibles als centres i als barris de les ciutats i connectors dels pols estratègics d’activitat d’aquest àmbit, per a la mobilitat tant de residents com de visitants. La demanda estimada és de 9 milions de viatges anuals, un cop estigui plenament en servei la xarxa i tenint en compte els desenvolupaments previstos i l’aplicació de mesures de promoció del transport públic i la mobilitat activa. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) operarà aquest sistema de tren-tramvia.

El febrer de 2021, la Generalitat va iniciar la informació pública de l’estudi informatiu i de l’estudi d’impacte ambiental del tren-tramvia entre Cambrils i Tarragona. Durant el procés, s’han rebut 40 al·legacions: 10 provinents d’ajuntaments, 9 d’organismes autonòmics i estatals i 21 de particulars, associacions i empreses. Com a resultat de l’anàlisi de les consideracions i informes rebuts i el treball de consens amb el territori, el Departament ha  decidit:

  • Desenvolupar un traçat independent de la xarxa en servei d’Adif entre Cambrils i Vila-seca: Aquesta opció permet adoptar l’ample internacional i accedir a un mercat més ampli en l’adquisició del material mòbil. Aquest material, podrà ser més tramviari, en no estar condicionat pels requeriments que comporta aquesta xarxa. Al mateix temps, possibilita una explotació independent, sense interferències per la convivència amb altres tipus de circulacions.
  • Definir la resta de xarxa de tren-tramvia, entre Reus, Vila-seca i Tarragona a l’estudi informatiu en curs mitjançant traçats independents de la xarxa d’Adif: L’estudi informatiu actualment en redacció del tren-tram que abasta la connexió entre Reus i Tarragona i els ramals de penetracions urbanes, analitzarà també noves solucions per a la connexió entre Vila-seca i Tarragona, sense discórrer per la xarxa d’Adif, com podria ser la integració del tren-tramvia al corredor de l’N-340a.
  • Aplicar un sistema sense catenària en els trams més urbans: Durant la redacció dels projectes constructius, s’estudiarà la tipologia del sistema de tracció, amb l’objectiu d’implantar un sistema que no requereixi de línia aèria de contacte en els àmbits densament poblats.
  • Aprofitar el corredor fora d’ús entre Cambrils i Port Aventura: els projectes constructius definiran l’adequació d’aquest corredor per definir un sistema tramviari plenament integrat als àmbits urbans i compatible amb altres actuacions previstes com la implantació de vies verdes.

El pressupost previst per a la implantació del tren-tramvia entre Cambrils i Vila-seca, que inclou també un centre de control-cotxeres i material mòbil és de 150 MEUR.

Reaccions

Pau Ricomà.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat que «avui satisfactòriament podem dir que les al·legacions que vam presentar s’han tingut en compte: el tramvia tindrà una via pròpia, que no serà la via saturada ordinària, serà d’ample europeu i tindrà entrades a les ciutats sense catenària, d’una manera molt més amable». A més, la Generalitat també ha donat resposta a una de les principals al·legacions presentades per l’ajuntament, que el tramvia passés per les zones habitades, per tal que la infraestructura sigui útil i pràctica. D’aquesta manera, es planificarà el pas del tramvia per la N-340, resseguint La Canonja i barris de Ponent. Ricomà ha afegit que «aquest traçat permet una gran intermodalitat amb autobusos, tren, alta velocitat i el carril bici. Avui tenim un plantejament que ens agrada molt».   

El batlle ha afegit que «un altre aspecte que ens importava era que, fins ara, la fase de l’eix Tarragona-Reus, era molt poc concreta. Però avui ens han informat que després de l’estiu ja hi haurà l’estudi informatiu, i les obres es podrien licitar al 2n trimestre de 2024. És un pas endavant per vertebrar el territori». 

Noemí Llauradó.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que el projecte reculli les aportacions del territori i, en concret, dels municipis per on transcorrerà la línia: «Quan es treballa des del consens i a partir de la suma de diferents visions, els projectes avancen. Avui rebem amb molta satisfacció la notícia de la propera licitació de les obres, en les pròximes setmanes, de la primera fase del tren-tramvia del Camp de Tarragona, un projecte que ha sabut integrar les inquietuds dels diferents agents d’aquesta àrea metropolitana en què vivim». Segons ha afegit, aquest nou servei ferroviari representarà un nou impuls per al transport públic, «imprescindible per fer front a un futur més sostenible en tots els sentits».

Fa uns mesos, la Diputació de Tarragona va aportar un informe constructiu i propositiu amb diferents al·legacions en relació al tren-tramvia, com són la penetració d’aquest servei en les àrees urbanes, la compatibilitat amb la mobilitat en bicicleta i els nous sistemes de mobilitat, el diàleg amb altres usos ferroviaris, o la participació del territori en la definició de les següents fases del projecte.

Pere Granados.

Per a Pere Granados, alcalde de Salou, el nou sistema “abandona la vella idea d’un traçat ferroviari obsolet que divideix els pobles” i s’ha mostrat “molt content” pels temps d’execució del projecte que ha plantejat el Govern. A més, ha dit que estarà més integrat a les ciutats “que el tramvia de la Diagonal de Barcelona”. Amb tot, ha avançat que allà on no arribi el nou tramvia s’haurà de complementar amb un servei de “bus-tram”.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha afirmat per la seva banda que «les al·legacions han fet que el projecte esdevingui transformador. Avui ja hem canviat de tren-tramvia a tramvia. És una eina fonamental de com s’entén la mobilitat».

Redacció / Eloi Tost