.

.

TOTS 21

El Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) i l’Ajuntament de Riudoms han lliurat els Premis Arnau de Palomar 2020 a través de les xarxes socials. L’acte presencial, que estava previst que es realitzés el 13 de novembre al teatre del Casal Riudomenc, es va haver de suspendre per les restriccions de la covid-19.

D’aquesta manera, doncs, a partir del mateix 13 de novembre es van anar penjant a les xarxes els noms guanyadors de les set modalitats dels premis. En aquest acte virtual de lliurament dels premis també van participar Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, que va pronunciar un breu parlament del que ha suposat el coronavirus per a la cultura i el món associatiu; i la presidenta del CERAP i l’alcalde de Riudoms, Marisol Virgili i Sergi Pedret, que van oferir unes paraules de salutació. L’acte virtual de lliurament dels premis es tancarà dissabte 20 de novembre amb un vídeo, realitzat per Agnès Olivé, membre de la Secció d’Art del CERAP, en què es resumirà un any de vida tan atípic com l’experimentat per l’entitat aquest 2020.

A banda de la virtualitat, l’altra gran novetat de la 29a edició els Premis Arnau de Palomar ha estat la gran participació. Es van rebre 239 treballs provinents de diversos punts dels Països Catalans i es van batre rècords de participació en les modalitats de Narrativa breu (114) i Recull de poesia (51). És de destacar que, amb aquesta alta participació, cinc de les set modalitats dels premis les han guanyat riudomencs, un fet que feia anys que no succeïa.

El premi amb més dotació econòmica (3.000 euros), el d’Investigació, va recaure en Gabriel Arbonès Domingo, de Riudoms, per la proposta d’estudi «Passat i futur de l’agricultura a Riudoms, importància del maneig del sòl agrícola en l’adaptació i mitigació del canvi climàtic».

 

Verònica Moragas Rovira, de Riudoms, va guanyar la modalitat de Recull fotogràfic, dotat amb 1.000 euros, per la proposta de treball «Riudoms ocult». Per la seva banda, Jessica Piqueras Ruano, d’Almoster, va rebre el premi d’Arts plàstiques, dotat amb 1.000 euros, per l’obra «La llar del territori». Al premi d’Arts plàstiques es van presentar en aquesta edició dels Premis Arnau de Palomar un total de 27 obres.

El premi de Recerca juvenil va recaure en Llorenç Torres Salvadó pel treball «Història dels cines a Riudoms. Els cines de Riudoms: la seva història i evolució». Al guardó, dotat amb 300 euros, s’hi havien presentat 2 propostes. El premi de Narrativa breu, dotat amb 500 euros, es va atorgar a Oriol Montesó Llaó, de Tarragona, per l’obra El part. I el de Recull de poesia, també dotat amb 500 euros, va recaure en Núria Arbonès Domingo, de Riudoms, per l’obra Diàleg a una banda. Finalment, el premi Instagramers, dotat amb 200 euros, va recaure en Josep Torres Sanz, de Riudoms, per la foto Natura confinada.

La dotació econòmica total dels premis ha estat en aquesta 29a edició dels Premis Arnau de Palomar de 6.500 euros.

Redacció