.

.

TOTS 21

EP! Accions Urbanes – Els Pallaresos és un projecte convocat per la regidoria de Personal, Igualtat i Turisme de l‘Ajuntament dels Pallaresos amb la finalitat de promoure el turisme local i contribuir en la difusió de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El projecte inclou diverses accions vinculades a les accions urbanes i les arts. En particular, destaquen les accions d’arts visuals i plàstiques que es realitzaran en murs diversos dels Pallaresos. En la primera edició, les accions es realitzaran el cap de setmana del 22 i 23 d’agost de 2020.

Com s’hi pot participar?

Tota la informació es pot consultar en les bases de la convocatòria 2020 en aquest enllaç. Si un vol presentar-s’hi, ja sigui individualment o col·lectivament, cal accedir en aquest enllaç, emplenar el formulari virtual i adjuntar un portfoli artístic.

La regidora de Turisme i Igualtat, Araceli Molina, ha comentat a Tarragona21 que les actuacions artístiques finançades per aquesta convocatòria es realitzaran sobre dos murs de 15m2 de mitjana i un mur de 26m2. ‘El projecte constitueix una iniciativa per promoure turísticament i culturalment la localitat a través de la transformació creativa d’espais públics i la participació de la ciutadania i es farà enguany en tres casetes de la llum, a l’entrada, al costat de la llar d’infants i de la residència d’avis, i finalment, al costat del camp de futbol, que és la més gran’. El consistori ha arribat a un acord amb la companyia d’electricitat Endesa i podrà disposar durant el mandat de 17 casetes per aquest fi.

A la primera caseta hi figurarà l’escut del municipi i imatges al.legòriques al mateix, com Jujol; en la segona, la idea d’igualtat entre nens i gent gran, i a la tercera, la relació dona, esport i igualtat.

En cada edició se seleccionaran tres artistes o col·lectius d’artistes perquè realitzin una obra relacionada amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. En la primera edició, es pretén que dos dels murals se centrin a promoure l’objectiu cinquè: la igualtat de gènere. En concret, una de les obres estarà relacionada amb el foment de l’apoderament de totes les dones i nenes. L’altra, en canvi, se centrarà en el treball de cures.

Finalment, la convocatòria inclou una obra desvinculada d’aquesta temàtica específica. Es pretén que el darrer mural estigui relacionat amb la promoció local dels Pallaresos a través de les figures de pallaresencs/es il·lustres, com per exemple, Josep Mª Jujol i Gibert.

L’esdeveniment es realitzarà el cap de setmana del 21-23 d’agost de 2020. Cada acció artística disposa de 1.200 euros de pressupost per destinar en material, desplaçaments i honoraris (IVA inclòs). En concret, els honoraris no podran superar el 70% del pressupost total. Pel que fa al mur de majors dimensions, el qual mesura 8 metres d’alçada, l’artista o col·lectiu seleccionat disposarà d’una grua articulada i un pressupost de 1.660 euros, que s’haurà d’executar seguint les indicacions anteriors.

EP! Accions Urbanes – Els Pallaresos és una iniciativa cultural de Murals.cat, que pertany a la cooperativa Combinats SCoopC. Si un té qualsevol consulta o necessita més informació, pot contactar a través de correu electrònic: hola@murals.cat.

Redacció