.

El Ministeri de Cultura i Esport organitza un cicle de dansa, dins el programa cultural dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2018, que mostra la riquesa del diàleg cultural entre els pobles del Mare Nostrum. Al programa de dansa contemporània s’exhibirà el resultat de processos de creació en què han participat coreògrafs i ballarins de molt diferents orígens de la conca de la Mediterrània.

El dijous 5 de juliol, el Teatre Tarragona acollirà ‘Dunes’, de María Pagés i Sidi Larbi Cherakoui (20:30 hores).

Aquest dijous 5 de juliol, el Teatre Tarragona acollirà a partir de les 20.30 hores l’espectacle ‘Dunes’, obra de dos grans coreògrafs de la dansa contemporània: María Pagés, Premi Nacional de Dansa 2002, i Sidi Larbi Cherkaoui, elegit Millor Coreògraf de l’Any el 2008 i en l’actualitat director artístic del Royal Ballet de Flandes. L’espanyola i el belga-marroquí uneixen la seva creativitat en un espectacle de flamenc i dansa contemporània. La música original de Szymon Brzoska i Rubén Levaniegos representa les diverses tradicions culturals en què han crescut els dos ballarins, amb ressons flamencs, clàssics i àrabs.

La peça, profundament renovadora, es va estrenar el 2009 al Festival Internacional de Dansa de Singapur. Un any després, va obtenir el Premi Giraldillo al Millor Espectacle de la XVI Biennal de Flamenc de Sevilla. Prova del seu èxit és que, gairebé deu anys després, continua en gira. L’espectacle s’ha presentat a teatres i festivals de tot el món i arriba ara a Tarragona com a mostra de les grans obres artístiques que origina el mar Mediterrani com a espai de trobada entre cultures.

‘Shapers’ es podrà veure el dia 14 de juliol a la Plaça Corsini de Tarragona, a les 20:00 hores.

‘Shapers’, que es podrà veure el dia 14 de juliol a la Plaça Corsini de Tarragona, a les 20:00 hores, és un projecte Euro-Mediterrani de dansa en espais públics. El procés de creació és obra de vuit joves ballarins provinents de diferents països mediterranis.

Durant un any, els vuit ballarins han fet estades artístiques de formació en països amb realitats tan diferents com França, el Marroc, Egipte i Bòsnia i Hercegovina i han treballat, sota la direcció de la companyia francesa Ex-Nihilo, en una coreografia de creació col·lectiva . En 2017 es va iniciar la gira del resultat d’aquest projecte, ‘Shapers’, que posa en valor l’espai públic com a lloc de reivindicació i reflexió.

El projecte ha estat finançat amb ajuda de la Unió Europea a través del programa EUROPA CREATIVA i s’ha desenvolupat amb la participació de les següents entitats: Ex Nihilo, In’8 circle i Momkin – espaces de possible (França), Centre Rézodanse (Egipte ) i el festival Nassim el Raqs a Alexandria, Espace Darja (Marroc), Festival Mes de Dansa (Espanya), Zvrk (Bòsnia i Hercegovina).