.

.

TOTS 21

Un instant de l'acte, a l'Església de Sant Agustí.

Un instant de l'acte, a l'Església de Sant Agustí.

Els fidels de Tarragona s’han congregat aquesta tarda, a l’Església de Sant Agustí, per donar la benvinguda a la Setmana Santa de Tarragona. El centre de culte s’ha omplert de gom a gom, entre autoritats i ciutadans anònims, que han assistit a la presentació del programa de Setmana Santa, que enguany inclou les protocolàries salutacions de les autoritats –com la de l’arquebisbe i el president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa–, articles sobre la “vida cristiana”, una crònica sobre el Divendres Sant de 1736 o reflexions entorn als valors com la caritat.

De la revista d’enguany, en destaca el cartell de Setmana Santa, que recull una imatge de la Processó del Sant Enterrament, declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Una festivitat que, aquest 2014, tindrà lloc entre els dies 13 i 20 d’abril.

Del programa d’enguany cal esmentar, també, el reportatge gràfic de la processó del Sant Enterrament. En aquest sentit, els parlaments de la jornada han permès els fidels escoltar una “peça magistral sobre el sentit profund de la Setmana Santa” i el que representa, tal i com han coincidit els presents. L’acte també ha servit per posar en valor la renovada fórmula de la revista; uns canvis que des de fa 15 anys ha coordinat Quim Mas, i motiu pel qual ha reconegut el reconeixement oportú.

Val la pena recordar que enguany s’han editat 2.500 exemplars del cartell de Setmana Santa. I és que aquest període festiu atrau una gran quantitat de turistes a la ciutat. En concret, per l’oficina de Turisme del carrer Major l’any 2013, en dates de Setmana Santa, van passar-hi 5.412 turistes de Catalunya i 2.358 de la resta de l’estat espanyol.