.

.

TOTS 21

Els drons detecten moviments en zones boscoses i en horari nocturn gràcies a disposar d’un sensor tèrmic. Foto: Ajuntament

Amb motiu de l’operació conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra que s’està efectuant a la urbanització de Boscos de prevenció de robatoris, la policia local ha activat la Unitat de Drons per tal d’incrementar la vigilància i detecció.

Ahir i avui durant la tarda i vespre s’han activat aquests dispositius, que tal i com ha apuntat la consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, «son una important eina de dissuasió, alhora que tenen un caràcter preventiu davant una possible actuació». Els drons ofereixen fer vigilància àeria i per les zones boscoses de mes difícil accés, que és, com apunten els cossos policials, per on s’inicien principalment aquests robatoris.

Així mateix, en horari nocturn i gràcies a disposar d’un sensor tèrmic «detecten moviments en zones boscoses, com pot ser una persona caminant o un vehicle amagat», segons ha destacat la consellera.  Tot i que l’acció es principalment de prevenció, s’analitzaran les imatges enregistrades per poder comprovar matrícules dels vehicles, així com el moviment de veïns o persones alienes a la urbanització, entre d’altres.

Altrament, es col·locaran quatre sistemes a Cala Romana, tres a Boscos de Tarragona, quatre a Monnars i Solimar, dos als Pinars, dos a la Móra, un a l’Escorí i un darrer a Ferran. Cada sistema inclourà una càmera de videovigilància i un lector de matrícules, i totes hauran de tenir una qualitat mínima Full HD. La Guàrdia Urbana podrà recuperar les imatges de com a mínim els darrers deu dies i s’enregistraran 24 hores al dia dels 365 dies de l’any.

Les empreses tenen fins el 7 de febrer per presentar les ofertes. L’adjudicatària, a banda de la instal·lació, haurà de garantir el manteniment dels aparells i de la plataforma de gestió del sistema de seguretat durant tres anys.

Redacció