TOTS 21

Imatge que il·lustra la denúncia del sindicat a les seves xarxes. encara que sense confirmar que es correspongui a un aparcament de la Regió Policial del Camp de Tarragona. De fet, el codi de la imatge dona a entendre que podria ser a Olot. Foto: SAP-FEPOL

El sindicat SAP-FEPOL ha denunciat que en els aparcament dels edificis policials del Mossos d’Esquadra a la regió policial del Camp de Tarragona s’acumulen «gran quantitat de sacs ple de restes vegetals de la marihuana que s’acaben podrint i en conseqüència provocant fortes olors, així com també la proliferació de plagues d’insectes que s’accentuen amb l’arribada de la calor». Per aquest motiu ha reclamat que s’adquireixi «amb la màxima celeritat possible un contenidor de dimensions òptimes per poder emmagatzemar de forma adient totes aquestes restes vegetals que son peribles». Alhora «es podrà garantir el procés de conservació, així com també la salut de les persones treballadores i usuàries dels centres policials».

Des del sindicat es considera que d’aquesta manera es podrà rendibilitzar l’anomenat ‘Projecte de la Marihuana’, un programa elaborat per la Comissaria General d’Investigació Criminal (CGIC), de caràcter preventiu, destinat a minvar la incidència de certes activitats delictives. SAP-FEPOL reconeix que «la CGIC dona prioritat absoluta a aquest projecte i és molt explícita quan sol·licita aquest esforç a tots als actors policials que intervenen perquè es realitzin accions conjuntes per minimitzar, al màxim, els cultius de marihuana que en els darrers anys han proliferat per tot el nostre territori».

Totes aquestes «accions d’investigació, trobades sobtades i demés actuacions» relacionades amb les plantacions de marihuana «finalitzen en una entrada i registre i posterior comís de totes les plantes i objectes relacionats amb el cultiu». un volum de material que no té espai d’emmagatzematge òptim i dona peu a imatges insòlites, com les de les restes vegetals de les plantes compartint pàrquing amb cotxes policials.

Redacció