.

.

TOTS 21

En l’actualitat el 16% dels positius de coronavirus detectats a Catalunya afecten personal sanitari. Foto: ACN

A Catalunya fins a 3.000 sanitaris (16% del total de positius detectats) s’han vist afectats per coronavirus SARS-Cov-2. Davant d’aquestes xifres, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers i el Col·legi Oficial de Metges volen denunciar públicament la falta d’EPIs i dels kits de proves diagnòstiques.

Aquests elements són indispensables per a l’exercici d’una bona praxi i esdevenen imprescindibles per evitar el contagi del professional i, en extensió, el de les seves famílies.

Per aquest motiu i amb l’objectiu d’aturar el nombre de positius entre el personal sanitari per falta de material adequat, el COMT i el CODITA exigeixen a les Autoritats sanitàries Central i Autonòmica:

– L’arribada dels Equips de Protecció Personal de forma imminent als centres hospitalaris on els treballadors i
treballadores sanitàries desenvolupen la seva tasca i on la principal via de contagi és el contacte directe amb els pacients.

– L’arribada de proves diagnòstiques homologades de forma urgent i prioritària al personal sanitari a fi i efecte d’evitar l’extensió dels contagis als seus pacients així com als seus familiars.