.

.

TOTS 21

ELIX Polymers, productor líder especialitzat en materials termoplàstics, porta des de 2016, any en què va elaborar la seva primera memòria de sostenibilitat, consolidant de forma continuada el seu compromís amb la transparència i el seu defensa d’un model de creixement sostenible i respectuós amb el medi ambient.
Donant continuïtat a aquest compromís, ELIX presenta per quart any consecutiu la seva memòria de sostenibilitat 2019, reflectint tots els avanços i desafiaments realitzats durant l’any passat, alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides.

L’any 2019 ha significat per a ELIX l’inici d’una nova etapa de consolidació i creixement com a membre de Sinochem Group, incrementant la seva presència en els mercats de NAFTA i APAC com a proveïdor de referència en solucions d’ABS. David Castañeda, CEO de ELIX Polymers va aprofitar la presentació de la memòria “per a avançar les línies i principis sobre els quals s’està desenvolupant l’estratègia de sostenibilitat de ELIX Polymers amb un horitzó 2030: potenciar la transició cap a l’economia circular, reduir la petjada ecològica, adoptar valors ètics i comprometre’s amb el desenvolupament del capital humà”.

“Només a través de la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor es podrà accelerar la transició a un model d’economia circular, convertint els residus en noves matèries primeres i donant reposada a la urgència per a reduir l’impacte en el medi ambient de l’ús de plàstics en la nostra societat. Per a això, farem partícips dels nostres reptes als nostres grups d’interès i establirem aliances com a part dels nostres programes de sostenibilitat centrats en: desenvolupament d’un portfolio de solucions més sostenibles, impulsar la innovació responsable, cura del clima (reducció de GEI), cadena de subministrament i operacions responsables, ètica i desenvolupament de les persones”, va afegir Castañeda. 

ELIX ha continuat avançant per a reduir el seu impacte ambiental, invertint en projectes que els ha permès aconseguir una reducció prop d’un 10% de les seves emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEI). A més, la seva voluntat de millora contínua any rere any, ha fet que ELIX sigui reconeguda amb diversos guardons, entre ells el Best Polymer Producers Awards for Europe 2020, obtingut per tercer any consecutiu, que distingeix a la millor empresa fabricadora d’ABS de l’any.

D’altra banda, ELIX ha obtingut la renovació del certificat de Ecovadis amb el nivell GOLD, posicionant-los entre el 2% d’empreses avaluades amb major puntuació i reafirmant la seva aposta per un creixement sostenible. Judith Banús, responsable del Programa de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa va comentar: “Durant 2019 hem treballat a partir dels quatre pilars de la política de Responsabilitat Social Corporativa definits en 2018, incorporant la sostenibilitat dins de la companyia i al llarg de la cadena de valor, permetent-nos millorar el medi ambient, el nostre equip humà i la nostra comunitat, contribuint així als compromisos definits per ELIX en el projecte Direcció per Missions”.

Així mateix, Banús va voler fer especial esment als Objectius de Desenvolupament Sostenible: “Els ODS guiaran la nova estratègia de sostenibilitat de ELIX, a la qual donarem llum verda en 2020. A la fi de 2019, mitjançant una sessió participativa amb persones clau de l’organització, es van identificar de manera interna aquells ODS sobre els quals ELIX té especial capacitat o responsabilitat d’incidència per a contribuir a millorar-los”.

ELIX Polymers, membre de Sinochem International, és un dels fabricants líders de resines de acrilonitrilo-butandiè-estirè (ABS, de l’anglès “Acrylonitrile-Butadiene-Styrene”) i derivats a Europa. Des de la seva planta a Tarragona i amb suport de l’equip de vendes en tots els mercats clau, s’especialitza a oferir solucions a mesura per a aplicacions de termoplàstics de gran qualitat. Amb una trajectòria de 40 anys, a ELIX Polymers són experts en polímers d’ABS i disposen dels recursos, l’habilitat i l’experiència per a crear valor per als clients mitjançant solucions fetes a mida.

Per a més informació, si us plau visitar www.elix-polymers.com.

Redacció